Chocolade strudel

Dessert door fitgirlcode

Het is bijna kerst en dit betekent een overvloed aan oliebollen, koekjes, chocolade mousse en andere lekkernijen. Super lekker, maar al die zoetigheid is wel een beetje een aanslag op je lichaam. Dus ben jij nog op zoek naar een lekker, maar healthy dessert voor met de kerst? Dan helpt Elze-Mieke je graag op weg met haar chocolade notenstrudel! Ziet het er niet heerlijk uit?
chocolade strudel

Ingrediënten

 Bereidingswijze:

  1. Verwarm je over voor op 190 graden.
  2. Bekleed je bakplaat met een vel bakpapier.
  3. Hak al de gemengde noten in je keukenmachine en doe in een kom. Schep er 1 eetlepel gehakte noten uit en houd deze apart.
  4. Hak ook al de pure chocolade en voeg dit toe aan de kom waar je noten inzitten.
  5. Smelt je veganistische margarine au bain-marie. Au bain-marie smelten doe je door je boter in een kommetje te doen en dit kommetje op een pan met kokend water te zetten. Door de hitte van het water smelt de boter langzaam.
  6. Bevochtig een vel filodeeg en leg deze op een schone theedoek. Bestrijk het vel met de gesmolten boter, sprenkel er wat maple syrup over en bestrooi het met wat chocoladenotenmengsel. Het is belangrijk dat je de vellen filodeeg steeds goed vochtig en dus zacht maakt met behulp van wat water. Droge en harde filodeegbladen kun je namelijk niet oprollen, die scheuren!
  7. Herhaal dit laag voor laag, totdat alle filodeegbladen, boter, maple syrup en het chocoladenotenmengsel zo goed als op zijn.
  8. Rol de strudel met behulp van je theedoek voorzichtig op en leg hem op de bakplaat.
  9. Sprenkel er nog een klein beetje maple syrup over en bestrooi het met de achtergehouden noten.
  10. Bak de strudel 20-25 min in de over. Worden de noten op de strudel snel te bruin, dek hem dan af met aluminiumfolie.

chocolade strudel

Het is lekker en leuk om je strudel te serveren met zelfgemaakt ijs. Wil je hem liever volledig veganistisch maken? Vervang de pure chocolade dan voor veganistische chocolade.

Kijk voor meer healthy recepten op www.elze-mieke.com.