gymbag essentials

‘Fail to prepare or prepare to fail!’. Een uitspraak die wij Fit Girls maar al te goed kennen. Negen van de tien keer duidt hij op de mealprep, maar afgelopen week heb ik aan der lijven ondervonden dat dit zéker ook voor je gymbag geldt. Maandagochtend 9.30. Ik was net klaar met mijn nachtdienst en het plan was om vanuit mijn werk direct door te rijden naar de gym. De laatste tijd heb ik wat struggles met sporten in de ochtend. Iets met koude ochtenden en een warm bed, weet je wel? Nu kon ik er echt niet onderuit: ik was toch al wakker en had er al een halve werkdag op zitten. Dan maar meteen doorknallen in de gym zodat ik de rest van de dag zou kunnen besteden aan het uitzoeken van meubels voor mijn nieuwe huisje.

Ik had het zélfs geblokt in mijn agenda, er kon gewoon niets meer fout gaan: ready to kick some serious ass! Sta je daar. Met je goede bedoelingen. Te stuiteren door de 4 koppen sterke koffie die je als pre-workout hebt gedronken. Voel je ‘m al aankomen? Juist. Schoenen vergeten. Normaliter niet zo’n probleem aangezien ik een meisje ben dat in het dagelijks leven 99% van de tijd op sneakers loopt. Die éne procent was dus net die dag. Een dag dat ik besloot mijn nieuwe Shabbies aan te trekken en daarmee nietsvermoedend mijn eigen work-out saboteerde. Later bleek ik ook nog mijn sportlegging vergeten te zijn: EPIC FAIL. Dus lieve Fit Girls, met ingang van vorige week prep ik voortaan zelfs mijn gymbag en speciaal voor jullie deel ik mijn gymbag essentials. Zie het als een geheugensteuntje, from me to you.

Gymbag essentials

Stap 1. sportkleding: veeeeeeery important. Oke, lingerie mag ons Fit Girls dan wel goed staan maar dat is nog geen reden om met je blote squatbillen de gym te betreden. Dat is ook meteen de reden waarom je bij de aanschaf van een sportlegging áltijd even een goede diepe buiging maakt voor je ‘m mee naar huis neemt. Dus, sportlegging: Check! Een ander belangrijk kledingstuk is de sport-bh. Geen enkel kledingstuk wordt zó onderschat als dit support system voor je boobies. Niets zo vervelend als een lamgeslagen kaak tijdens je burpees. Aangezien het mannelijk volk in de sportschool het waarschijnlijk niet kan laten om te staren wanneer jij in enkel een sportlegging en sport-bh de zaal binnen wandelt: een sporttop. Zorg ervoor dat deze je goed de ruimte geeft om te bewegen en niet je bloedsomloop bekneld (lees: te klein is) wanneer jij je in het zweet aan het werken bent. Last but certainly nog least: schoenen. Kies voor schoenen die passen bij de sportactiviteit. Ga bijvoorbeeld niet op ‘lifters’ hardlopen, dikke kans dat je dan iets naars oploopt.

Ik zou geen #FITGIRLCODE Fit Girl zijn als ik bij deze niet de gelegenheid zou nemen om mijn favo-sportswear aan te prijzen, en laat dat nou toevallig van het onwijs toffe merk Jogha zijn! Klik snel door want deze fashionable goodies zijn nu met maar liefst 50% korting te shoppen!

gymbag essentials

 

Work-out essentials

Naast kleding heb ik standaard een handdoek bij. Niet omdat ik zo immens veel zweet maar meer omdat het een soort van verplicht is in onze gym. Stiekem best handig voor de glibberende handjes tijdens de pull-ups. Een andere gym essential is de bidon, het liefst zo groot mogelijk aangezien het drinken voor, tijdens en na het sporten van levensbelang is (ik overdrijf niet. Or….. maybe just a little). Sinds een aantal weken ben ik onwijze fan van de smart flavour drops van de Body en Fit-shop. Deze calorievrije siroopflesjes zijn echt onmisbaar in je tas en geven je litertjes water een extra lekker smaakje. Zo drink je zomaar met gemak de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid water: SCORE! And finally: Dextro energy, de prins op het witte paard voor de fainting Fit Girls (like me). Ik weet niet wat het is maar ik word erg snel duizelig tijdens een intense workout. Zelfs als ik 200gr havermout en drie bananen heb gegeten voor mijn workout. Wellicht dat dit de naweeën zijn van mijn Disney-periode. Ik hoop gewoon stiekem dat een perfecte hunk met een witte barbell me opvangt. Tot die tijd: Dextro for the win!

gymbag essentials

 

Post work-out shower

Nadat je je volledig hebt gegeven tijdens je workout is het tijd om te douchen. Meer dan shampoo, douchegel, gezichtsreinigingsgel, dagcreme en een handdoek (duh) heb je hier eigenlijk niet voor nodig. Ik ben persoonlijk een onwijze fan van kleine douchegel- en shampoo-verpakkingen, van die travelsize dingen, weet je wel? Mijn favoriete merk, RITUALS, heeft deze ook: YAY! De gezichtsreinigingsgel en dagcrème heb ik beide van het merk Estee Lauder. We weten allemaal hoe belangrijk het is om je huid dagelijks goed te reinigen. De gezichtsreinigingsgel van Estee Lauder doet dit voor en heeft ook meteen het effect van een masker met als resultaat: heerlijk zachte wangetjes. Ik verzeker je: de rest van de dag wil je je eigen wangen aaien. Mijn dagcreme voedt niet alleen maar kleurt zich ook naar je huid en is dus ook meteen een natuurlijke foundation zonder het hele plamuur-effect. En er zit een zonnefactor in om je huid te beschermen tegen de UV-stralingen, ja, die zijn er namelijk ook in de winter.

gymbag essentials

Op naar huis

Eenmaal fris gedoucht trek ik bijna altijd wat makkelijks aan. We kennen het namelijk allemaal: ruzie met je skinnyjeans door je vochtige huid waardoor je jezelf in standjes moet wringen die totaal niet charmant zijn. Om dat te voorkomen ga ik voor de joggingsbroek. De meeste joggingspakken zijn niet zo heel flaterend, luckily there’s Jogha again. Je zult ze vast al vaker voorbij hebben zien komen op instagram, de joggingsbroek en trui van de Jogha Sweat Collection. Dat is niet voor niets natuurlijk: dit pakkie zit werkelijk als de hemel. Alsof je wordt geknuffeld door wolkjes, althans, ik denk dat dat ongeveer zo moet voelen. Ook de Jogha Sweat Collectie is nu met 50% korting te bestellen, buy now or cry later, seriously. Eenmaal in m’n wolkenpak is het tijd voor een post-workout snack. Deze moet voor mij vullend en eiwitrijk zijn, oftewel: een smartbar. De smartbar heeft voor mij de goede macro’s en is een van de weinige eiwitrepen die ik oprecht lekker vind, personal favourite: almond!

gymbag essentials

Zo. Dit is zo’n beetje de basis van mijn sporttas. Althans, zo had ik hem die ene keer eigenlijk graag bij me gehad. Voeg er een haarborstel, elastiekje, schoon ondergoed en handdoek aan toe en je bent good to go! Wat neem jij ALTIJD mee naar de sportschool? Laat mij het weten in de reacties of tag mij, Fit Girl Lotte, op instagram in je #whatsinmygymbag post.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.