Dit betekent de kleur van jouw interieur

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Je hebt er vast al weleens over gehoord: de kleuren van de muren in jouw woning kunnen behoorlijke invloed hebben op jouw welzijn. Maar misschien nam je het tot nu toe nooit zo serieus. Die donkergroene muur in de slaapkamer vond je gewoon mooi staan, wat maakt het nou uit wat het betekent? Nou, best wel veel!

Misschien heb je al eens gemerkt dat sommige kleuren heel motiverend en andere heel kalmerend werken, bijvoorbeeld rood versus blauw. Stel je eens voor wat het met je doet als je dagelijks enorme vlakken (aka muren in jouw huis) ziet in deze kleur. Een hele hoop! Vanuit de feng shui zijn er richtlijnen wat bepaalde kleuren met jouw gemoedstoestand doen. Ben jij op zoek naar wat interieurinspiratie omdat jij je huisje wil omgooien qua stijl? Lees dan eerst eens dit lijstje voordat je potten verf inslaat!

Dynamische kleuren

 • Rood: Rood is een van de meest stimulerende kleuren. (Denk maar eens aan een rode loper.) Haal deze kleur in huis en krijg elke dag een hoop energie! Daarnaast blokkeert rood ook nog eens het kwaad, dus dat is twee vliegen in een klap.
 • Oranje: Deze vriendelijke kleur haalt geluksmomentjes in je naar boven. Ook krijg je lekker veel energie van oranje.
 • Geel: Deze kleurgroep (waar ook goud onder valt) symboliseert kracht en stimuleert een goede gezondheid, geduld en wijsheid.
 • Roze: Je zag hem vast al een beetje aankomen: roze staat voor de liefde, voor romantiek en partnerschap. Het is misschien een beetje lastig om je vriend over te halen om de woonkamer roze te verven, maar hé, dan heb je ook wat! (Al kun je natuurlijk ook gewoon voor wat leuke details in je decoratie gaan.)

Kalmerende kleuren

 • Groen: Deze frisse kleur representeert groei en een nieuw begin. Ook doet het je gezondheid ten goede, want deze kleur stimuleert genezing en verbetering in je health.
 • Blauwgroen: Ook blauwgroen staat voor een nieuw begin! Daarnaast representeert deze kleur jeugdigheid en inspireert het tot meer zelfvertrouwen.
 • Blauw: Deze kalmerende kleur stimuleert intelligentie, wijsheid en introspectie. We willen niet suggereren dat je IQ direct stijgt van deze kleur, maar wie weet wordt je wel gemotiveerd om meer te leren!

Spirituele kleuren

 • Paars: Paars is een kleur die staat voor spiritualiteit, avontuur en welvaart. Ook straalt paars een bepaalde soort luxe uit. Een hele ruimte in het paars kan echter wat zwaarmoedig worden, dus hou het fris door het te combineren met lichte kleuren of door slechts één muur te verven.
 • Zwart: Deze beschouwende kleur stimuleert je tot reflectie. Ook heeft de kleur iets mysterieus over zich. Je kunt zwart het beste in je woning toelaten door middel van meubels of decoratie.

Stabiele kleuren

 • Wit: Wit is minimaal en maakt je hele huis helder. De kleur zelf staat voor precisie en communicatie. Snappen we best, want het zorgt voor een lekkere lichte woning!
 • Grijs: Deze kleur kan een helpende hand bieden, doordat het helpfulness Zoals je weet is grijs een combinatie van zwart en wit, en ook in de betekenis werkt dit door. Het zorgt voor een balans tussen het mysterieuze van zwart en de helderheid van wit.
 • Bruin: Op zoek naar een stabiele en veilige omgeving? Ga dan voor de kleur bruin – deze kleur stimuleert deze twee eigenschappen. Ook kan bruin je een verbintenis met de natuur geven, doordat veel natuurproducten dezelfde kleur hebben (zoals hout).

Welke kleur is jouw huis? En merk je iets van bovenstaande eigenschappen? Ik ben benieuwd!

Wist je dat ook jouw favoriete kleur nagellak heel veel over je kan zeggen? >