Zo blijf je gemotiveerd sporten tijdens het najaar

Tips door roos-aduagyei

De dagen worden korter en grauwer.  Dit zorgt (bijna) elke morgen weer voor een gevecht tussen mijn heerlijke warme bed en de gym. Mijn motivatie daalt gezellig met de temperatuur mee. Ook al is het zo verleidelijk om voor de eerste optie te geven, tóch ga ik ervoor om mijn routine niet los te laten. Met deze 5 tips blijf je gemotiveerd sporten tijdens het najaar.

Voorbereiding

Prepping is the key. Bereid je maaltijden voor zodat je niet in de verleiding komt compleet los te gaan op de lekkere pepernoten die overal liggen. Maar bereid je work-outs ook goed voor door bijvoorbeeld je sportoutfit klaar te leggen zodat je ’s ochtends niet in de verleiding komt om je in je comfy kloffie te hijsen. Het is het makkelijkst om ’s ochtends te gaan sporten wanneer je alles tot in de puntjes voorbereid hebt.

Zorg voor een sportbuddy

Een BFFF (best fit friend forever) heeft enorm veel voordelen. Naast dat het hartstikke gezellig is, kunnen jullie elkaar ook motiveren. Zo kan jouw beste vriendin je uit bed bellen wanneer je stiekem je morning work-out wilde skippen. Misschien niet zo fijn, maar later zul je haar dankbaar zijn!

Een nieuwe sport outfit

Je zult waarschijnlijk niet meer je leuke shorts uit de kast trekken wanneer je naar de gym gaat. Een nieuw seizoen is hét perfecte excuus voor een nieuwe sport garderobe, YAY! Lange leggings en sweaters zijn heel fijn om te dragen tijdens de koude dagen. En wanneer je je nieuwe outfit draagt voel je je direct actief. Het geniale effect van sportkleding.  ;-)

Plan je work-outs

Het helpt om je work-outs vooraf te plannen. Zet bijvoorbeeld bij de dagen waarop je wilt sporten een kruisje in je agenda zodat je precies weet wanneer je weer mag. Zodra je er voor zorgt dat het een gewoonte blijft zul je er minder snel van afwijken. Om de dag naar de gym gaan vind ik fijn omdat er zo een zekere regelmaat in blijft.

Pas je schema aan

De hele tijd dezelfde work-outs doen wordt na een tijdje natuurlijk best saai. Wanneer je om de acht weken je routine omgooit kom je niet in de sleur terecht. Zo houd je je work-outs spannend, maar vooral ook effectief. Plus, met een nieuw schema komen er wellicht nieuwe doelen bij die je nog gemotiveerder maken.

Gemotiveerd blijven in het najaar is lastig maar niet onmogelijk. Hopelijk zullen deze tips jou helpen om je ritme niet te verliezen. Heb jij nog geniale tips om je motivatie te behouden? Deel ze dan vooral in de comments!