Fitgirlcode testpanel: gezonde koekjes

Als je ‘koekjes’ zegt, heb je onze aandacht. Zeg je ‘gezonde koekjes’, dan zijn we helemaal een en al oor. Er bestaat toch niets beters dan je favoriete snack in een gezond jasje? We waren daarom hartstikke enthousiast toen Farm Brothers voorstelde dat we hun biologische koekjes mochten uitproberen. Dat wilden wij, smulpapen en cookie lovers bij Fitgirlcode, wel!

Nog nooit gehoord van de Farm Brothers? We stellen de heren graag even aan je voor. Herman en Teyler zijn twee goede vrienden met roots van het platteland. Tegenwoordig gesetteld in de grote stad, maar hun liefde voor simpele, eerlijke producten is altijd gebleven. Dat is dan ook precies de reden dat ze allebei hun baan hebben opgezegd en besloten om Farm Brothers te beginnen. De mannen hebben één missie: de wereld voorzien van biologische, gezondere en ook nog eens lekkere snacks die er geweldig uitzien. Een prima doel, lijkt ons zo!

Gezonde koekjes

Het aanbod in koekjes is lange tijd niet je van het geweest, dat weet elke Fit Girl die bewust met haar voeding omgaat wel. Zo veel rotzooi zit erin! Dat moest anders. De koekjes van Farm Brothers bevatten alleen ingrediënten die goed zijn voor mens én natuur. Ingrediënten die je daadwerkelijk kunt uitspreken, dus. Denk aan rogge, haver en spelt, maar ook aan ongeraffineerde suikers zoals oerzoet en bruine rijststroop. Eigenlijk hebben de mannen de gehele constructie van oude koekjes onder de loep genomen (en gewijzigd!), want de voordelen zijn eindeloos. Zo is er geen palmolie gebruikt, zit er geen ei in en bevatten de koekjes maar weinig zout. Traditioneel bloem is vervangen door volkorenmeel, waardoor deze fijne snacks bomvol vezels zitten. En last but not least zijn de koekjes 100% biologisch, wat betekent dat er geen pesticiden en kunstmest zijn gebruikt. Zo sparen ze de lokale flora en fauna en komen er geen gifstoffen in de grond terecht.

gezonde koekjes

De grote smaaktest

Maar eh, hoe smaken die gezonde koekjes dan echt? Het is natuurlijk enorm belangrijk dat ze goed voor mens en natuur zijn, laten we dat vooropstellen. Dikke kudo’s voor het 100% biologisch stempel. Maar ze moeten natuurlijk ook lekker zijn! Nou, we kunnen verklappen: dat zijn ze. J We hebben de vier smaken Ginger & Lemon, Hazelnut & Cinnamon, Dark Chocolate & Sea Salt en Chocolate Chip & Apricot aan de smaaktest onderworpen en zijn reuze enthousiast!

Ginger & Lemon

Dit koekje zit verdraaid goed in elkaar. Bij veel andere koekjes overheerst de citroen, maar bij die van Farm Brothers niet! De gember en citroen zijn goed met elkaar in balans. Na het eten blijft de smaak van gember lekker lang hangen, zonder vervelend of heel scherp te zijn.

Hazelnut & Cinnamon

Een lekker, wat zachter koekje dat past bij ieder moment. De combinatie van hazelnoot en kaneel is een echte klassieker! De smaak en crunchiness van de hazelnoot komt goed naar voren.

Dark Chocolate & Sea Salt

Yummy! Dit heerlijke chocoladekoekje is de absolute favoriet van onze redactie. Tijdens het eten proef je de intense chocoladesmaak. Zodra je het koekje doorslikt, krijg je een lekkere kick van een paar zeezoutkorrels die erin verstopt zitten.

Chocolate Chip & Apricot

De chocoladestukjes die je tegenkomt in het koekje zijn heerlijk en vol van smaak. Ook niet-chocolade lovers zullen van deze snack genieten, want door de toevoeging van abrikoos heeft ‘ie een verrassende en frisse smaak.

Wil jij nou ook zo’n pak gezonde rakkers scoren? Farm Brothers is op de volgende plekken te koop!

In Nederland:

  • Albert Heijn
  • Marqt
  • DEEN
  • Natuurwinkel
  • Ruim 250 onafhankelijke biologische winkels

In België:

  • BioPlanet
  • Ruim 100 onafhankelijke biologische winkels

Je hebt het vast al wel begrepen: wij zijn ontzettend fan van deze healthy cookies. Heb jij de biologische koekjes van Farm Brothers al eens geprobeerd? En wat vond je ervan? Ik ben benieuwd!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Farm Brothers geschreven. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)