Hoe houd je een gezonde levensstijl vol?

Lifestyle & Tips door julia-wolters

Goede voornemens, we kennen ze ongetwijfeld allemaal. Vaak hebben ze te maken met het veranderen van je levensstijl. Gezond leven is iets wat veel mensen, net als wij, graag vol willen houden. Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en om gezond te eten, maar dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geven je 5 tips om jouw goede voornemens dit jaar wél vol te houden!

#1 Bewegen, bewegen, bewegen!

Het is belangrijk om goed en veel te blijven bewegen. Door regelmatig te bewegen krijg je energie en groeit de motivatie en zin om vaker te gaan sporten. Geef dus niet op en maak er een routine van. Snel genoeg ga je ervaren dat je niet meer zonder je ochtendrun of avond workout kan. Of ga lekker wandelen in je pauze van een drukke werkdag of probeer een nieuwe sport waar je plezier aan beleeft, dit zorgt voor meer motivatie om het vol te houden.

#2 Eet gezond, niet weinig

Een gezonde levensstijl betekent niet altijd dat je minder moet eten, maar het betekent dat je gezond en gevarieerd moet eten. Weet wat jouw lichaam nodig heeft en zorg dat je genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit doe je door gevarieerd te eten en goed te luisteren naar je lichaam. Laat je inspireren, zodat je kan variëren!

#3 Wees niet te streng voor jezelf

Het is belangrijk dat je niet te streng voor jezelf bent. Een goede verhouding is belangrijk wanneer je een gezonde levensstijl wil volhouden. Beloon jezelf af en toe met iets lekkers, maar doe dit niet te vaak! Balans is key.

#4 Probeer nieuwe recepten

Misschien heb je al wel 100 keer avocadotoast gegeten, maar er bestaat nog zoveel meer om te eten wanneer je iets gezonds wilt maken! Ga eens opzoek naar nieuwe gezonde recepten (tip: op onze website staan héél veel lekkere en gezonde recepten) en probeer nieuwe dingen uit. Misschien ontdek je wel jouw nieuwe favoriete maaltijd!

#5 Positieve mindset

Als je iets wil veranderen, doe dit dan met een positieve mindset. Denk niet: ik wil afvallen, want ik vind mezelf te dik, maar denk: het is goed om voor jezelf te zorgen. Op het moment dat je het niet vanuit een negatieve, maar juist positieve mindset doet, zal het een stuk makkelijker en natuurlijker gaan om die gezonde levensstijl vol te houden. Je doet het namelijk niet voor een ander, maar voor jezelf!

Heb jij behoefte aan hulp om positiever te denken en/of innerlijke rust te vinden? Op het platform Mindtreatz vind je allerlei mogelijkheden om meer innerlijke rust te vinden. Je vindt hier online cursussen op het gebied van mindset, yoga lessen en meditaties.

Samen gaan we voor een gezonde leefstijl en houden we deze vol! Wees niet te streng voor jezelf, maar blijf jezelf positief motiveren. Jullie kunnen het girls! Laat ons weten hoe het gaat met jullie goede voornemens.