8x tips om goedkoop te reizen

Lifestyle & Tips door robin-den-besten

Ik denk dat we het liefst allemaal het hele jaar op reis zouden zijn. Heerlijk naar de zon met je tenen in het zand of boardend in de sneeuw. Alles beter dan het grijze platte Nederland, toch? Nu is het hele jaar reizen helaas slechts voor een paar mensen weggelegd, maar we kunnen er natuurlijk wel voor zorgen dat je wat extra centjes overhoudt zodat je, in plaats van een, misschien wel twee of drie keer per jaar op reis kunt. We geven je 8 tips om goedkoop te reizen!

1. Kijken en vergelijken

Er zijn zoveel websites waar je verschillende prijzen met elkaar kunt vergelijken en zo de goedkoopste versie van je reis kunt boeken.

Websites/apps voor vliegen:

  • CheapTickets
  • Ticketscanner
  • Skyscanner
  • TIX
  • Vliegwinkel
  • WeFlyCheap

2. Reis met handbagage

Het gemak van ruimbagage is natuurlijk fijn, maar je bespaart al snel zo’n 50 euro op je reis als je alleen handbagage meeneemt. Mooi meegenomen toch? Veel vliegtuigmaatschappijen accepteren qua handbagage een kleine koffer en een (hand)tas. Daar kan veel meer in kwijt dan je van tevoren verwacht!

3. Reserveer van tevoren

Ben je van plan om naar een museum of een gaaf event te gaan op je reisbestemming? Boek dan van tevoren vast online je tickets, dit scheelt al snel een paar tientjes dan wanneer je je kaartje ter plekke koopt. Ook het huren van een auto of ander vervoersmiddel is vaak duurder in het land van bestemming.

4. Ruil van woning of huur een kamer

Door van woning te ruilen met iemand betaal je vaak helemaal niets voor je slaapplek en heb je toch een heel huis voor jezelf. Vind je dit een beetje te spannend? Huur dan een kamer in iemands huis via Airbnb. Je verblijft niet alleen goedkoop, maar je kunt van een local ook nog eens veel leren.

5. Ga uit je comfort zone

Het is natuurlijk erg leuk om naar Parijs of Londen te gaan, maar veel landen zitten vol met steden die net zo leuk en een stuk goedkoper zijn! Sla daarom de meest toeristische steden eens over - hier is je verblijf vaak vele malen duurder dan in wat kleinere en onbekendere steden.

6. Wees flexibel

Wist je dat het per dag kan verschillen hoe duur je vliegticket is? Het is bijvoorbeeld een stuk goedkoper om op dinsdag te vliegen in plaats van zaterdag of zondag. Ook is het goedkoper om bijvoorbeeld een extra keertje over te stappen als je een lange vlucht boekt. Stel daarom niet al te veel eisen aan je reisperiode, als je wat geld wilt besparen.

7. Werk op je vakantiebestemming

Word bijvoorbeeld reisleider, skileraar of bartender. Vaak kun je via een organisatie ook nog eens goedkoop of gratis verblijven en dat terwijl je ook nog eens geld verdient. Of nog beter: ga freelancen. Met een beetje wifi kom je dan al een heel eind!

8. Volg de locals

De meeste locals weten precies waar je goedkoop kunt eten of waar je gratis leuke dingen kunt doen. Vraag een beetje rond en je weet precies waar je moet zijn. Ook is het zo dat lokaal eten vaak een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld een hamburger met frietjes. (Tenzij je in Amerika bent natuurlijk ;) )

Dus waar wacht je nog op, boek die reis! Laten we met zijn allen proberen om wat meer te genieten - of dat nu thuis op de bank of op een tropisch eiland is. ;) Wat is jouw droombestemming?

Je hoeft niet persé samen op reis, hier lees je de voordelen van alleen reizen >