Het Fitgirlcode Design Team goes Modefabriek

Fashion door fitgirlcode

Het Fitgirlcode Design Team went on tour! Jazeker, Kim en Danique hebben (in hun meest fashionable kloffie) de Modefabriek afgestruind op jacht naar de nieuwste trends en vibes in mode land! De Modefabriek, huh? Jazeker, de Modefabriek! Dit is een op moderetail-gerichte vakbeurs, waar niet alleen handel wordt gedreven, maar ook seminars, een summer school, en een department store onderdeel van het programma waren. De dames neusden rond, en zagen met eigen ogen wat er spring/summer 2017 in de winkels komt te hangen! Maar bovenal was het natuurlijk lachen, gieren, brullen. Duh. 

Nu had dit uitje natuurlijk ook nog een serieuze bedoeling. Ook Jogha en Fitgirlcode werken vooruit, en we hebben onze SS2017 collectie design technisch gezien al helemaal klaar. Des te belangrijker om te kijken in hoeverre onze ideeën aansluiten op de trends in fashion village! Zo hebben de girls op zaterdagavond twee shows tijdens de Mercedes Benz Fashion Week Amsterdam (MBFWA) bezocht om de ontwikkelingen op het gebied van couture voor volgende zomer (wat je ook weer terug gaat zien in 'normale' kledinglijnen) te bekijken. En wat een spektakel was dat! Ik noem motoren, Grease lightning, exotische bloemen en flower power prints. Be very jealous.

Zondag en maandag was het de beurt aan de Modefabriek. Omdat Kim en Danique allebei groentjes zijn op fashionbeurzen-gebied, besloten ze zondag rustig aan rond te neuzen bij de mega hoeveelheid stands (lees: chillen).  Ook hebben ze een paar seminars gevolgd over macro trends, hun netwerk skills geoefend en gepeild naar de interesse voor sportkleding! Maandag was het hop hop aan de bak, en kon het serieuze werk beginnen. 

Modefabriek

Modefabriek

Day 1

De beurs vond plaats in de Amsterdam RAI, vanaf buiten gezien het meest on-sexy congresgebouw van Nederland. For real, geen greintje sfeer. Maar eenmaal binnengekomen was de space omgetoverd tot een cleane, modebewuste oase van stands met merken die actief zijn op de Nederlandse, Belgische & Duitse markt. In iedere zaal was ruimte gemaakt voor werkplekken, kunst en/of muziek en een spot waar je een lekker hapje kon meepikken. Danique en Kim hebben meegedaan aan twee seminars over macro trends. En één spreker, David Shah, was very impressive. Deze man wist op een leuke, maar ook kritische toon, de ontwikkelingen van de global society te beschrijven en wat de impact hiervan zou zijn op de mode-industrie. Klinkt lastig hè? Het was vooral heel erg leuk (en bizar grappig)!

Modefabriek

David Shah liet onder andere deze video zien. Even lachen, momentje.

Na deze seminars, een korte stop in de MINT department store (SHOPPEN!) en een lunchpauze, zijn de girls op jacht gegaan naar sportkleding op de modebeurs. Surprise...  Er waren op de hele beurs eigenlijk maar twee dames sportmerken te vinden! Wow! FirstJuvia, een Duits merk dat zich specialiseert in sportief uitziende loungewear in pastel kleurtjes aangevuld met dierlijke prints. Niet écht sportkleding dus, maar wel iets waar Fit Girls zich in zouden willen nestelen na een badass workout! Een aantal (kilo)meters struinen verder spotten ze Reece Australia. Dit Australische merk is super geschikt voor alle hockey meiden van Nederland, maar daarnaast hebben ze ook een meer algemene sportlijn gelanceerd: Reece Individual. Deze kleding is suitable voor zo-veel sporten. We mogen natuurlijk niks verklappen, maar mocht je van stoer gekleurde basics houden, houd Reece dan in de gaten!

Ondertussen liepen de temperaturen buiten hoog op en was de Modefabriek zo slim geweest om hierop in te spelen met een leuk ingericht buitenterras, inclusief fontein! YAS! Nu de modevoetjes toch wel moe begonnen te worden, zijn de girls hier even neergeploft om alle indrukken te laten bezinken. Dit dan natuurlijk wel in combinatie ijskoffie en de laatste editie van Sportswear International. De zondag editie zat erop!

Modefabriek

Day 2

Deze keer was Fitgirlcode & Jogha CEO Aranka ook van de partij, but first, een interview met EditieNL. Prioriteiten! Omdat de meiden super benieuwd waren naar de seminar van Fiona Coleman over de kleuren voor SS2017 was dit nummer 1 op de agenda. En wat blijkt: Jogha zit helemaal goed wat betreft de trendkleuren voor 2017! Chill om dit even bevestigd te hebben. Na een rondje netwerken, rond gegluurd te hebben onder het genot van sushi, en een to-do lijst gemaakt te hebben voor wat er met alle inspiratie gedaan moet gaan worden, zat het uitje naar de Modefabriek er weer op! Leerzaam, gezellig en inspirerend was het zeker, maar het is wel duidelijk dat er nog veel ruimte gemaakt moet worden voor sportkleding in de gemiddelde Nederlandse winkel! Hopelijk speelt Modefabriek hier de komende seizoenen ook op in, en wie weet staat Jogha er dan ook tussen... Only time will tell!

Modefabriek

Modefabriek