Hoe je met positiviteit je dromen kan verwezenlijken

Mind door fitgirlcode

“Ik móet gezonder leven.” “Pff die hardnekkige vetrol.” “Oh maar daar ben ik niet zo goed in hoor.” Of de mooiste uitspraak aller tijden: “Dat heb ík weer”. Herkenbaar? Vast wel, we maken ons allemaal weleens schuldig aan dit soort ogenschijnlijk onschuldige (negatieve) uitspraken en gedachtes. Maar guess what? Met dit soort uitspraken programmeren we onze gedachtes, die bepalen op hun beurt weer onze energie. Uiteindelijk is het die energie die onze realiteit schept. Met andere woorden: words & thoughts = reality. Affirmaties en visualisatie technieken kunnen best hippy dippy overkomen, maar vergeet niet dat je mind, mits goed gebruikt, je grootste  en meest krachtige tool is. Waarom zou je die niet inzetten om het gaafste leven te creëren die jij je kunt bedenken?

Ieder jaar op mijn verjaardag neem ik dan ook de tijd om te bedenken op welke gebieden ik mezelf wil ontwikkelen en wat ik gerealiseerd wil zien in het komende jaar. Anders dan goede voornemens, zijn dit geen dingen die ik moet, of wel of niet meer mag, maar het zijn wezenlijke intenties. Ik schrijf ze op in tegenwoordige tijd, alsof het al mijn realiteit is en gebruik daarbij alleen positieve woorden (dus bijvoorbeeld in plaats van: “Ik laat stress het komende jaar los.” schrijf je op: “Ik ben ontspannen en reageer kalm op dingen die om mij heen gebeuren.”)

MAKE MAGIC HAPPEN

Mijn voornaamste doel voor komend jaar is het realiseren van mijn plant-based health Foodshop & Eatery in Rotterdam. Ik heb lang gedroomd over de overstap van blog naar fysieke plek, ofwel from clicks to bricks. Dit jaar gaat het gebeuren. Ik financier het grootste deel zelf en voor de rest heb ik crowdfunding ingezet. Die crowdfunding is essentieel om het te laten doorgaan. Ik hóóp niet dat dit slaagt, ik wéét dat dit slaagt. Ik blijf tegen mezelf zeggen dat ik dit jaar mijn zaak open, en dat ik puur en alleen nog maar geld verdien aan dingen waar ik écht gepassioneerd over ben. Ik ben er nog niet (nog 70% te gaan in 30 dagen), maar ik weet dat mijn intenties goed zijn. Ik weet dat er mensen zijn die blij worden van mijn recepten en ik weet dat er mensen zijn die graag bijdragen aan een gezonde, eerlijke en duurzame wereld. Positieve gedachten dus en de magie van gezamenlijke energie.

Ook jij kunt mij helpen mijn droom verwezenlijken. Join our tribe:

Kijk op www.happyearthkitchen.com/crowdfunding en werk mee aan een gezonder leven en een gezondere aarde.

En mijn complete lijst met affirmaties voor een magisch leven kun je nalezen op  happyearth.com.