Hotspot: Dr. Blend Amsterdam

Hotspots & Reviews door fitgirlcode

Een tijdje geleden kwam mijn bestie Yasmine een weekendje naar Nederland om van mijn gezelschap te genieten. We gingen samen de toerist in eigen land uithangen, en dan mag een dagje Amsterdam natuurlijk niet ontbreken! Begrijp me niet verkeerd, ik kan mezelf wel wegwijs maken in Amsterdam, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik ben niet volledig op de hoogte van alle hotspots, maar gelukkig raadde mijn vriendin Anna Dr. Blend aan. En wat een goede tip!

Na urenlang de 9straatjes af te hebben geslenterd en ongeveer elke tweedehands winkel leeggeroofd te hebben, komen we bij Dr. Blend aan. De ruimte is heel knus en gezellig en is nog best groot. Alle producten zijn dagvers en biologisch en gemaakt van duurzame natuurproducten. De groente en het fruit liggen in een display en het ziet er allemaal verrukkelijk uit. Ik zie heerlijke croissantjes, versgebakken muffins en appelcake uit mijn ooghoek, maar die sla ik vandaag over. We worden met open armen ontvangen en er wordt ons een tafeltje achterin bij het raam toegewezen, met uitzicht op de achtertuin.

dr. blenddr. blend

Blend it

We beginnen met een sapje. Als je van sapjes en smoothies houdt, is dit the place to be. Er is ontzettend veel variatie en keuze.  Hmm.. Ik kan wel een opkikker gebruiken na onze shopping dag dus besluiten we allebei voor de Dr. Beat te gaan. Er zit biet, wortel, appel, citroen en gember in en hij is mooi rood/roze van kleur. Het smaakt heel vers en lekker. Ik wil er stiekem nog een, maar er staat me een grote lunch te wachten.
dr. blend

Vegan kip

De menukaart is enorm, zo veel keuze en zo veel lekkers! Op aanraden besluiten we voor de Dr. Chicken salad en de Dr. Tommycheese sandwich te gaan. En natuurlijk alles te delen, want ik wil het wel allemaal proeven. De salade bestaat uit vegan pittige kip gemaakt van soja (het smaakt net als kip, maar dat is het niet), wortel, avocado, tomaat, gegrilde courgette, spinazie, olijfolie en hummus. Ik heb nog nooit eerder vegan kip gegeten, maar dit is echt heel nice, om heel eerlijk te zijn proef ik niet eens echt het verschil met echte kip. Goede keuze! Ook de sandwich is om je vingers bij af te likken. Speltbrood met oude kaas, tomaat, courgette. Simpel maar lekker en gezond.

dr. blend

Ik ben voldaan, maar dan word ons nog een kopje koffie en yoghurt aangeboden. Die moeten we echt proberen! Nou kom maar op! Er kan altijd nog wat bij... Heerlijke cappuccino met een perfect schuimlaagje. Hmm wat houd ik toch van koffie. De Dr. Oaty bestaat uit yoghurt, havervlokken, lijnzaad, kaneel, banaan, honing en moerbeien. Perfect als ontbijtje of tussendoortje. We krijgen het niet helemaal op, maar dat is ook niet heel gek.

dr. blend

Ik kom rollend de zaak uit, wat heb ik lekker gegeten! Healthy, vers en ook nog eens smaakvol. Hier wil ik zeker nog eens ontbijten of lunchen. I will be back! Dus ben je in de buurt van de Herenstraat neem dan een bezoekje aan Dr. Blend!