De 3 lekkerste havermout variaties

Ontbijt door fitgirlcode

Havermout.. je houdt er van of niet. Nou, ik kan je vertellen, ik zweer er bij! Het geeft me zo’n goede start in de ochtend, ik kan er meestal wel een uurtje of 4 op vooruit. En je kunt er eindeloos mee variëren! Maar toch blijf ik vaak bij hetzelfde recept hangen en dat gaat ook wel vervelen op een gegeven moment.

Mijn favoriete recept is overnight oats, en dat is eigenlijk gewoon omdat het zo makkelijk is. Je mikt alles ’s avonds in een kommetje, even roeren en in de koelkast zetten. Nachtje slapen en tadaa: breakfast is served. Niks meer aan doen. Maar goed, na een paar weken heb ik dat ook wel weer gezien en ben ik toe aan variatie, even iets nieuws in mijn ochtendroutine. Ik ben vast niet de enige die variatie nodig heeft wat ontbijt betreft, dus deel ik met jullie mijn favoriete havermout variaties! Zo krijg je toch je vertrouwde oats binnen, maar dan net even anders dan je gewend bent!

Orientaalse havermoutpap

Dit ontbijtje is ideaal voor als je behoefte hebt aan iets tropisch in je leven. Ook al doet het weer nog niet echt mee, met deze oriëntaalse havermoutpap met kokosmelk en gemberstroop krijg je al weer helemaal zin in de zomer! En hij is super makkelijk te bereiden. Ook niet geheel onbelangrijk.

havermout

Fluffy havermout à la Roos

Natuurlijk kan de fluffy havermout van Roos niet ontbreken in deze lijst!  Ik zou je kunnen vertellen waarom deze havermout zo lekker is, maar je moet hem eigenlijk zelf gewoon uitproberen ;)

Havermout met banaan en pindakaas

Banaan en pindakaas is voor mij altijd een winnende combinatie, of dat nou op een rijstwafel is of door mijn havermout. Hiermee zit je altijd goed. Deze havermoutpap met banaan en pindakaas is lekker zoet en super easy te maken! Als je net zo’n banaan-pindakaas freak als ik bent, moet je deze sowieso een keer proberen.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe havermout ontbijt-variaties! Dus weet jij nog een lekkere combi? Deel hem! :D