Een rijke beleving aan smaak in mijn eten is erg belangrijk voor mij; van ontbijt tot aan diner en in alle tussendoortjes. Ik begin de dag graag met een goed, stevig en smakelijk ontbijt waardoor ik minder snel neig om gedurende dag te snoepen. Een van mijn favoriete ontbijtjes is deze oriëntaalse havermoutpap met kokosmelk en gembersiroop. Met dit ontbijt waan je je ‘s ochtends nog heel even in een tropisch paradijs.

Wat betekenen deze ingrediënten voor het lichaam?

Dit ontbijt bevat geen melk en is erg geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Kokosmelk is een goede melkvervanger in dit ontbijt en bevat heel veel goede bouwstoffen zoals magnesium, kalium, fosfor, ijzer en vitaminen C, B en E. Ook bevat het antioxidanten die ervoor zorgen dat beschadigde cellen zich sneller herstellen en stimuleren je immuniteit. Gember zorgt voor een stabiele suikerspiegel en voorkomt een insuline piek. Dankzij de ontstekingsremmende werking is gember een echt wondermiddeltje tegen allerlei verschillende kwalen, zo helpt het; tegen een opgeblazen gevoel, bij migraine en bij griep.

 

INGREDIËNTEN

  • 1/2 cup of 45 gram havermout
  • 200 ml kokosmelk (eventueel aanlengen met water)
  • eetlepel gemberstroop (conimex bij de Albert Heijn of verkrijgbaar bij de toko)
  • een handje kokossnippers
  • een handje aardbeien (voor extra energie eventueel nog wat paranoten en amandelen)

BEREIDING

  1. Breng de kokosmelk langzaam aan de kook in een steelpannetje.
  2. Voeg de havermout toe aan de kokosmelk en maak de havermoutpap warm terwijl je door de pap blijft roeren.
  3. Voeg tijdens het roeren de gemberstroop toe en breng het eventueel op smaak met wat kaneel.
  4. Zodra de havermout is ingedikt is hij serveerklaar. Serveer in een kommetje met wat kokossnippers, aardbeien en eventueel nog wat noten.

Hopelijk krijgt deze oriëntaalse variant ook in jouw ochtenden een vast plekje. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en zie of hoor ze graag! 

Foto credits: Kim Kers

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.