Post workout snack bomvol met eiwit

Ontbijt door fitgirlcode

We weten allemaal dat het na het sporten belangrijk is om je lichaam te voorzien van eiwitten. Het is natuurlijk het beste om bijvoorbeeld kwark of yoghurt te eten met eventueel wat fruit. Ik vind het altijd ontzettend lastig om een keuze te maken en sta meestal een kwartier lang voor het zuivelschap te twijfelen. Toen ik laatst in de supermarkt stond, kwam ik skyr van Arla tegen. Het is even romig als yoghurt maar met de stevigheid van kwark. Yumm, ik was gelijk verkocht!

Ik ben direct gaan uitzoeken wat het nou precies is. Skyr is een zuivelproduct komt oorspronkelijk uit IJsland, waar het voor het eerst werd gemaakt in de tijd van de Vikingen, nu duizend jaar geleden. Sindsdien is er niets aan het recept veranderd onder het mom: never change a winning team. Het heeft een heerlijke romige smaak, is rijk aan eiwitten en bevat 0% vet. Daarnaast bevat het ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Klinkt goed, toch?

Het is de ideale post workout snack en zit bomvol eiwitten: 11g eiwit per 100g skyr van Arla! Dat is 2,5 keer meer dan in gewone yoghurt en bijna 1,5 keer meer dan kwark. En daar worden wij Fit Girls natuurlijk alleen maar blij van na een hardcore sessie in de gym! Het is ook lekker met wat aardbeien en chocolade want wees nou eens eerlijk, wie houdt er niet van chocolade? ;) Het volgende recept is super makkelijk te maken en smaakt heerlijk!

skyr

Ingrediënten:

  • 200 gr Arla skyr naturel
  • 70 gr aardbeien
  • 1 blokje pure chocolade 70%

(kcal: 186 | koolhydraten: 15 | vetten: 5 | eiwitten: 23)

Bereidingswijze:

Doe de skyr in een bakje en garneer deze met de aardbeien en chocolade. Easy dus, smullen maar! Enjoy!