Hotspot: Food Soul Festival Zoetermeer

Hotspots & Reviews door nadine FG

Het laatste weekend van augustus was het eindelijk weer zomer in Nederland! Zon, een hapje en een drankje gaan nu eenmaal heel goed samen. De uitgelezen kans om het Food Soul Festival in Zoetermeer te bezoeken. Alles is lekkerder als de zon schijnt...

Inhoudsopgave

 

De expeditie

Bij aankomst op een food festival moet ik altijd eerst op expeditie waarbij ik het hele terrein verken en een goede afweging kan maken van de dingen die ik wil eten. Want hoe zonde zou het zijn als ik een gerecht over het hoofd zie? Inderdaad! Het Food Soul Festival had ik al een aantal keer eerder bezocht in Noordwijk, maar net als de vele andere food festivals trekt ook deze variant door het hele land. Foodtrucks & Soul Vibes brengt dit Festival dit maal naar Zoetermeer. En dat in combinatie met een graadje of 28 kan het niet meer mis gaan.

 

Keuzes, keuzes...

Het enige nadeel van het grote assortiment Foodtrucks vind ik het maken van keuzes. Waar doe je goed aan? Dat weet je eigenlijk pas wanneer je alles geproefd hebt, maar dat is een onmogelijke zaak. Strategisch eten dus. Wij waren met drie en ik had de mannen ervan overtuigd dat het een goed idee was dat iedereen wat anders zou nemen en zij mij daarvan een hapje moesten geven. Ik haalde bier en zij stemde in, perfect! De culinaire trip werd afgetrapt met een sabich. Een broodje met gegrilde aubergine waar ik in Israël verliefd op ben geworden. Naast de gegrilde aubergine zat er hummus (I Love hummus), paprika, tomaat, komkommer, augurken, ui, ei en lekkere sausjes op. Heerlijk op de koriander na dan, die hoort er echt niet op en werd ook niet gewaardeerd. Zonde want deze sabich had de potentie om becijferd te worden met een dikke 9.

Sabich

Foodsoul

En door...

Om de nasmaak van de koriander uit te wissen, werd snel een nieuw broodje opgesteld. Een krokant geroosterd broodje met biologische entrecote, sla en fabuleuze saus. Entrecote is altijd een goed idee volgens mij en de combinatie met de saus en groente was simpel doch doeltreffend. Terwijl deze bestelling werd geplaatst was mijn oog alweer gevallen op de volgende kanshebber. Een burger van kaas in tempura met spinazie, mosterd, lente-ui en een balsamicodressing. Niets mis mee! Wij sluiten af met een portie bierbitterballen, maar dat hadden we beter niet kunnen doen. De combinatie bier en bitterballen is normaal gesproken een echte winnaar, maar deze ballen van bierbeslag kunnen mijn goedkeuring niet wegdragen. Raar, niet lekker raar zeg maar, gewoon niet doen, trust me on this one ;)
De echte afsluiter op de weg naar huis was een sprinkhaan op een stokje gedipt in chocoladesaus. En ik dacht dat de bierbitterballen raar waren, I know. Deze traktatie ziet er super exotisch uit en doet het inderdaad prima op de foto, maar lekker? uh, nee!

Broodjekaas

Filostoof

FoodsoulZoetermeer

Lekker eten en drinken onder het genot van een muziekje is altijd een goed idee. En als dat dan ook nog eens in de buitenlucht is in je eigen land waar het voor één heel weekend zomer was. Dan moet je daar intens van genieten!