Hotspot: lunchen bij Rauwdouwer

Écht lekker eten, dat is wat ze bij het Rotterdamse restaurant Rauwdouwer beloven. Of dat waar is, willen we natuurlijk nader onderzoeken! En dus brachten we een bezoekje aan het leuke restaurant vol planten en vintage meubeltjes in Rotterdam West.

Rauwdouwer

Bij binnenkomst worden we meteen gegrepen door het gezellige huiskamergevoel. Het is knus, warm, ontzettend groen door alle staande en hangplanten en heeft de keuken als centraal punt van de ruimte. Er liggen kranten en tijdschriften op tafels en er is gelegenheid om bordspelletjes te spelen. Leuk! Man achter dit concept (én de inrichting!) is Loran. Al jaren chef in diverse Rotterdamse horecagelegenheden (denk: The Suicide Club, Ballroom en Mangiare) en ook al tijden een man met een lang gekoesterde droom om voor zichzelf te beginnen. In 2015 hakte hij de knoop door en besloot hij zijn eigen restaurant te openen.

Rauwdouwer

NIETS AAN TE GEVEN

Rauwdouwer ligt op de grens tussen Centrum en West, net voorbij het Erasmus MC. Het is met zowel de fiets, ov als met de auto makkelijk te bereiken. Vooral dat laatste is ideaal, want je kunt gewoon voor de deur parkeren! In een oud douanekantoor vind je dit hippe restaurant waar je uitgebreid kunt lunchen en heerlijk kunt dineren. Leuk detail: de plantjes en stoelen zijn allemaal te koop, door Rauwdouwers samenwerking met Stek en De Verbaasde Ree.

Rauwdouwer

In de zaak is het een gezellige mengeling tussen jong en oud. Een student achter de laptop, twee moeders met hun kinderen, drie heren voor een zakenlunch, maar ook jonge stelletjes en groepjes vriendinnen. Het lijkt wel alsof iedereen Rauwdouwer weet te vinden. Hoog tijd om onze eigen mening op te maken over deze zaak en de kaart te inspecteren. ;)

Rauwdouwer

BEST EGG EVER

Omdat chef-kok Loran graag met seizoenproducten werkt, wisselt de kaart maandelijks. Mijn hart maakt een sprongetje zodra ik de kaart zie, want deze maand is echt een feestje! Het aanbod van al dat lekkers zorgt ervoor dat ik geen keuze kan maken. Ik leg mijn lot in handen van Loran en laat hem iets (op verzoek vegetarisch) samenstellen. Het resultaat: een enorme stapel gerechten op mijn bord – van het beste gepocheerde eitje ever tot een heerlijke quiche met pastinaak en wortel. Ook het broodje kip met piri piri mayonaise en ingelegde groenten van vriendlief valt goed in de smaak!

Rauwdouwer

FLUFFY PANCAKES

We zitten eigenlijk stiekem al een beetje uit te buiken van de heerlijke lunch, wanneer we de vraag krijgen of we nog pannenkoekjes met vers fruit en maple syrup lusten. Jep, dat wordt aanspraak maken op de dessert stomach, want zoiets hoor je natuurlijk niet af te slaan. ;) En oh my god, we hebben de juiste keuze gemaakt hoor. De pancakes zijn lekker dik, maar ondertussen ook heel erg luchtig. Een perfecte afsluiter van het menu. Dit is dus gelijk ook mijn belangrijkste tip: bestel deze als je bij Rauwdouwer bent. Echt. (Of deel ze als toetje met je date aan het eind van je lunch, net als wij deden!)

Wil jij nou ook bij Rauwdouwer eten? Ga dan langs op de Westzeedijk 381 en eet dat buikje rond aan al het lekkers! Wij gaan sowieso nog een keer langs om de rest van de uitgebreide lunchkaart te proberen!

Rauwdouwer