Hotspot: Vegan lunchen tussen de plantjes bij Oerwoud

Lifestyle & Tips door shelley

Vorige week waren collega Anne en ik in Den Bosch voor o.a. een leuke afspraak met een van de merken in de Fitgirlcode Box en natuurlijk plakten wij daar meteen een toffe hotspot review aan vast! A girl has got to eat. ;) Omdat Anne vegan eet, gingen we op zoek naar een hotspot waar ook zij genoeg keuze had. Tot ons genoegen ontdekten we Oerwoud: een vegan lunch spot én toffe stadstuinwinkel. Yes, hier werden we meteen al heel erg blij van!

Bij Oerwoud werden we hartelijk ontvangen door onderneemster Larisa. Zij miste een groene spot in Den Bosch en besloot dit toen zelf op te richten. Bij binnenkomst wordt de liefde voor groen je meteen duidelijk; de winkel staat en hangt vol met planten! Als plantenliefhebber kon ik mijn hart ophalen, al deze plantjes kun je namelijk ook mee naar huis nemen (ik heb er meteen weer twee geadopteerd, sorry vriendlief). Daarnaast bestaat het menu uitsluitend uit vegan food en kun je er ook onwijs leuke workshops volgen. Denk aan een eigen ecosysteem maken, macramé hangers knopen of zelfs plant yoga in het oerwoud. Hoe leuk!

vegan lunchen

vegan lunchen

Vegan health cafe

Dan het allerbelangrijkste: the food! Anne en ik lieten ons verrassen en kregen het wereldse plankje op tafel met allerlei verschillende dingen. Falafel, olijven, bietjes, vijgen, tofu, tomatenpaté, bietenhummus en roomkaas van cashewnoten, samen met crackers en pitabroodjes om dit lekkers mee te eten. Anne had daarbij een passende zomerse smoothie, de Tropical Bali met appel, mango en kardemom. Voor mij kwam er een hele speciale smoothie; hij was namelijk blauw! De vrouwen van Oerwoud geloven niet in kunstmatige toevoegingen en dus zaten er geen kleurstoffen in. De blauwe kleur in de Blue Lagoon smoothie komt van de E3Live blue majik, een prachtig blauw spirulina extract. Daarnaast zaten er kokosmelk, kokoswater, avocado, dadels en citroen in deze heerlijke smoothie. Yum! (Leuk feitje: achter Oerwoud hebben ze hun eigen stadstuin waar ze allerlei biologische, eetbare bloemen groeien. Die bloemen worden verwerkt in het eten - zoals in de smoothie - en zijn dus gewoon eetbaar!)

vegan lunchen

vegan lunchen

Dat vegan lunchen hier een aanrader is, is wel zeker. We hebben onze buik rond gegeten en tegelijkertijd zit je in een onwijs Instagram-proof spot. We hebben dan ook de nodige foto's gemaakt. ;) Het eten wordt allemaal met liefde bereid. Oerwoud is niet zo heel groot, waardoor het een knusse vibe krijgt, een huiskamer waar je graag nog even blijft hangen. Extra leuk dat de onderneemster achter het concept zelf ook gewoon in de keuken staat! Je ziet dat ze passie heeft voor wat ze doet en dat proef je ook terug in het eten.

Time for pie

Het gehele Fitgirlcode team en al mijn vrienden weten inmiddels wel dat je bij mij altijd aan kunt komen met een stukje taart. Ik ben een enorme zoetekauw! We grappen altijd dat ik een tweede toetjesmaag heb (maar het is echt zo). Na het wereldse plankje deelden Anne en ik nog een vegan cheesecake van PLANT, wat ook opgericht is door Larisa van Oerwoud. Dit was de perfecte afsluiter van onze lunch! Ze hebben elke week een andere special, dus vraag daar zeker even naar.

vegan lunchen

Wil jij ook een keertje het Oerwoud in? Je vindt deze toffe hotspot op de Vughterstraat 84 in Den Bosch. Ze zijn open op dinsdag t/m vrijdag van 11:00-18:00, zaterdag van 11:00-17:00 en zondag van 12:00- 17:00. Have fun en eetsmakelijk!

vegan lunchen