Hotspot: verse vis bij A la Plancha in Rotterdam

Hotspots & Reviews door roos FG

Een heerlijk stukje verse vis, een drankje, en een zonsondergang op een zwoele zomeravond.. Dit klinkt perfect, toch? Je mag mij er altijd voor wakker maken! Bij het pop-up restaurant A la Plancha in Rotterdam, is dit precies wat ze je beloven. Ik bezocht het restaurant met mijn vriend. Lees snel verder om mijn ervaring te lezen!

 

IMG_3503

A la Plancha is een pop-up visrestaurant in de open lucht op het Noordereiland in Rotterdam. Het restaurant is alleen open bij goede weersomstandigheden, want je zit dus buiten op een terras, direct aan de Maas met uitzicht over de Erasmusbrug en Willemsbrug. Het uitzicht is echt prachtig! De skyline wordt geprojecteerd tegen de ondergaande zon, mooier krijg je het niet in Rotterdam centrum! Alle voorbijgaande plezierboten en de grote vaart maken het een levendige plek om heerlijk bootjes te kijken.

De kaart is klein en wisselt regelmatig. Je kunt kiezen uit een stuk of tien gerechten, die op een krijtbord staan opgeschreven. De vis komt van grootendeels van Schmidt Zeevis, een begrip in Rotterdam vanwege de superkwaliteit. Er zijn diverse bijgerechten om los te bestellen. Geen friet, want ze hebben geen frituur. Wel gezonde hapjes, zoals tuinbonensalade. Volledig Fit Girl approved dus! Ook zijn er enkele desserts en zelfs een kaasplankje. De drankkeuze is beperkt, vanwege het pop-up principe van het restaurant, maar de standaard drankjes zijn geen probleem. Het geheel voelt een beetje als dineren op vakantie in het buitenland. Simpel, maar wel kwaliteitsproducten, en een zomers, ongedwongen sfeertje. Oh, ze hebben ook Orangina om het vakantiegevoel te versterken!

IMG_3486

Wij kozen voor een mandje brood (met superlekkere aioli en tapenade). Aangezien mijn vriend de eetlust heeft van een sumoworstelaar, volgt er al snel een tweede mandje. Bijvullen van de aioli daarna is geen enkel probleem! Ik bestel een wit wijntje: lekker koud, niet te zoet, en soepel. Prima!

Daarna volgen de voorgerechten: een paddenstoelenmix voor mijn vriend: dat klinkt nogal saai, maar ze waren goed gekruid. Voor deze paddenstoelen lover was het dus smullen! Ik neem een artichok vooraf. De artichok wordt heel geserveerd! Don't worry, de bediening neemt alle tijd om je uit te leggen, hoe je zo'n geval attacqueert. Hij was heerlijk zacht! De dipsaus voor de artichok was fenomenaal lekker. Het liefste had ik het hele bakje opgedronken. In plaats daarvan bestelde ik toch maar een tweede wijntje.

IMG_3497

Vervolgens was het tijd voor vis: ik ging voor de zeebaars van de grill. Deze wordt ook heel geserveerd, dus je moet hem zelf fileren. In een woord ZALIG! Het velletje is krokant, en het vlees lekker sappig. Mijn vriend had gamba's besteld. Je krijgt 5 gamba's, wat ik niet zo veel vond klinken, maar ze zijn heel groot! Mijn vriend bestelde uiteraard zekerheidshalve een dubbele portie, maar dat kreeg hij toch niet op. Ernaast deelden we een tortillia met aardappel en kaas. Er stonden meerdere salades als bijgerecht op de kaart, maar ja, we moesten kiezen! Voor een desert hadden wij geen ruimte meer. Volgende keer komen we graag het kaasplankje proeven.

 IMG_3482
Kijk nou wat een plaatje: echt hoe romantisch is dit stelletje in de hoek?

De bediening is heerlijk ongedwongen, maar niet nonchalant. Goede bediening is nogal een zeldzaamheid in Rotterdam (vind ik zelf), maar geen slecht woord over de boys en girls van A la Plancha. Ze hebben veel aandacht voor je, op een relaxte manier. Het publiek is gemixt: op vrijdagavond zaten er veel twintigers en dertigers, maar ook wat gezinnetjes en een aantal ouderen. Je kunt hier dus zowel je date, als je oma mee naar toe nemen. Neem voor oma dan wel een vestje mee, want zodra de zon weg is, koelt het snel af!

Mijn conclusie? A la Plancha is een heerlijke no-nonsense tent, waar je op zomerdagen terecht kunt voor een goed stuk kwaliteitsvis, een lekker wijntje, bijzondere en wisselende  bijgerechten, en een waanzinnig uitzicht over de stad. Het lijkt me ook perfect voor een borrel met een hapje na het werk. Ik zou er met alle liefde naar terug gaan!

Houd er rekening mee, dat het restaurant niet altijd open is. Op de website kun je dat controleren.

Ben jij al bij A la Plancha geweest? Deel jouw mening in de comments!