Hotspot: Hummus in Delft

Hotspots & Reviews door nadine FG

Hummus is sinds kort dé nieuwe hotspot van Delft als het aan mij ligt. Bij het horen van deze naam was ik meteen getriggerd. Hummus is inmiddels een bekend goedje en kan ik toch wel rekenen tot één van mijn grote liefdes. De kikkererwtendip wint nog steeds terrein waardoor initiatieven als Hummus in Delft een ware aanwinst zijn! Uiteraard eerst maar eens langsgaan om de sfeer en uiteraard wat gerechtjes te proeven. En dat is meer dan alleen hummus!

Hummus & much more

Behalve verschillende hummus variaties serveert dit gezellige zaakje veel meer heerlijke combinaties, die mij met heimwee terug doen denken aan mijn reis door Israël afgelopen zomer. Behalve verschillende hummus variaties hebben ze hier een heerlijke sabich op de kaart staan. Sinds mijn eerste ervaring met sabich kan ik mijzelf maar moeilijk bedaren als ik deze creatie ergens op de kaart zie staan. De keuze was dan ook snel gemaakt toen het op bestellen aankwam; hummus, sabich en een paar goede pita's. Vanuit het sfeervolle zaakje kan je de kok aan het werk zien en niet heel veel later bereikt de bestelling onze tafel. Time to dig in! Na het maken van een fantastische foto uiteraard, maar dat is met al die prachtige kleuren niet moeilijk.

hummus-en-sabich

En, en, en?

Over de smaken kan ik kort, maar krachtig zijn: fantastisch! De culinaire ervaring begint met je ogen. Het plaatje spreekt voor zich. Je bekijkt dit terwijl de eerste geuren zich richting je neus bewegen. En dan duik je in de mandjes. De pita is nog hartstikke warm. Net vers afgebakken, dat is duidelijk. Goed dippen in flink wat hummus, zodat je wel meteen aan deze hete pita kan beginnen blijkt een prima strategie. De hummus is smeuïg en binnen no time op. De sabich ziet er niet alleen veelbelovend uit, maar is qua smaak ook precies wat ik ervan hoopte. De geroosterde aubergine is zo goed geroosterd dat hij zoetig is geworden. Dit wordt onder andere aangevuld met tahin, ei en zuur. Ik ben lyrisch!

Dit was de eerste ontmoeting en we kunnen wel spreken van een directe klik. Ik kon het niet laten om snel na de eerste keer weer langs te gaan. In mijn pauze score ik hier een pita en die kan je ook gewoon meenemen, ideaal! Een heel leuk zaakje qua sfeer en inrichting. Uiterst vriendelijke bediening en heerlijke gerechten en ik heb slechts een voorproefje gehad van de uitgebreide kaart. Ik ga hier snel weer heen en ik raad jou aan hetzelfde te doen!

Bron header: indebuurt.nl