In balans zijn, begint thuis

Lifestyle & Tips door julia-wolters

Ben je op zoek naar een fijne balans? Wist je dat dat al thuis begint? Juist in deze drukke tijden waar we steeds vaker horen dat mensen uit balans zijn, of burn-out klachten hebben, is het belangrijk dat we een plek hebben die prettig aanvoelt en écht voelt als thuis. Een fijne plek waar je graag thuiskomt, die rust uitstraalt en waar je in balans kan zijn. Zo’n plek kan bijdragen aan balans in je leven.

Rust & in balans zijn

Een sportlesje daar, hollen naar werk en het eten op tijd op tafel hebben. We zijn zo druk in de weer, dat we een rustige plek in huis creëren vaak vergeten. De balans terugvinden wordt steeds moeilijker. Echter is het ontzettend belangrijk om af en toe een rustmoment te pakken. Maar hoe zorg je voor zo’n rustmoment? Begin eens bij je eigen leefomgeving. Professionals zijn er al lang over uit dat je een rustige plek thuis moet kunnen opzoeken en de termen Feng Shui en ontspullen horen we regelmatig.

Je huis of tenminste een deel van je huis, moet een plek zijn waar je helemaal tot rust kunt komen, waar je kunt opladen, waar de energie fijn voelt en je met volle overtuiging ‘thuis’ kunt noemen. Heb jij al zo’n plekje? Zo niet, zorg dan voor een plek in het huis waar alles helemaal opgeruimd is of waar jij tot rust kan komen. Een plek waar je simpelweg je ochtend rustig kan beginnen met een lekkere kop koffie.

Tip voor thuis

Wij kregen laatst de tip om die rust plek thuis op te zoeken in het buitenlicht of een plek waar je kan genieten van groen, zoals planten of bomen. Uiteraard doe je dit het best door het groots aan te pakken met bijvoorbeeld glazen schuifdeuren (die hebben wij ook op kantoor, superfijn!), of beter nog; een glazen tuinkamer. Wellicht een idee als je dit jaar niet op vakantie gaat? Dat glas zorgt voor een extra leefruimte zonder dat je je opgesloten voelt. Zo geniet je van al het groen in je tuin op ieder moment van het jaar. Met een compleet glazen schuifwand zorg je ervoor dat je je tuinkamer open en licht houdt.

Een tuinkamer kan geplaatst worden aan het huis. Heb je liever een veranda los van je huis? Dan kan deze ook vrijstaand geplaatst worden, want alles is maatwerk en is precies aan te passen, zoals jij dat wilt. Zodat je zorgeloos een eigen oase kan creëren achter in de tuin of aan het huis, waar je je dagelijkse ochtendritueel kan uitvoeren of waar je een heerlijk boek kunt lezen. Heerlijk toch?

Vergroot je paradijs
 
Maak van jouw tuinkamer of hoekje bij het raam een warm paradijs met een zachte bank, zonwering of zonneschermen en geef er een groen tintje aan met een mooie grote kamerplant. Dit allemaal zodat jouw tuin- of woonkamer summerproof is voor de lange zomeravonden! Genieten van je tuinkamer in de herfst & winter? Plaats een paar heaters en LED-spots en je hebt een rustige groene plek seizoen in, seizoen uit.

Neem echt even de tijd

Rust in huis geeft rust en balans aan je leven. De laatste stap die je daarvoor moet nemen is dat je dus ook echt de tijd neemt. Neem bijvoorbeeld een moment op een vast tijdstip. Bijvoorbeeld om 8 uur of half 10 ’s avonds. Pak je boek en kopje thee. Al is het een half uurtje; je rust er echt van uit.