Last van stinkende hardloopschoenen? Dit is de oplossing!

Lifestyle & Tips door chrismuru

Ik heb van huis uit geleerd om goed voor mijn voeten te zorgen. Dat is ook niet zo gek, met een moeder als pedicure. Maar voor de meeste mensen is voetverzorging helemaal niet zo vanzelfsprekend. Ik verbaas me geregeld over hoe veel mensen nauwelijks naar hun eigen voeten kijken, laat staan ze verzorgen. Mijn huisgenoot is er ook zo een; hij knipt zijn teennagels pas op het moment dat ze praktisch door zijn sokken heen groeien. Toen ik bij mijn moeder klaagde over zijn stinkende hardloopschoenen (en het feit dat hij te lui was om iets aan zijn steeds terugkerende voetschimmel te doen), gaf ze me de ultieme oplossing: Clean & Green UV-schoensterilisators.

Wat zijn schoensterilisators?

Clean & Green UV-schoensterilisators zijn in feite twee voetvormige lampjes, welke verbonden zijn aan een stekker. Mam vertelde dat ze deze vaak gebruikte om tijdens de behandeling in de schoenen van haar klanten te doen. Het idee is dat je de voetvormige lampjes in je schoenen doet, en vervolgens de stekker in het stopcontact. Het UV-licht dat de lampjes afgeven, doodt de schimmels en bacteriën in je schoenen. Want dat is vaak het probleem met veel terugkerende voetklachten: je laat het probleem verhelpen door een specialist, en stopt vervolgens je voeten weer in de schoenen waar nog steeds schimmels en bacteriën in zitten. Als je dus af en toe die voetvormige lampjes in je schoenen doet, kun je herbesmetting voorkomen.

uv lampjes sneakers
Zo zien de UV-lampjes eruit

Ze werken onder andere bij voetschimmel, schimmelnagels en wratten. Maar ze doden ook de bacteriën die stinkende hardloopschoenen en stinkvoeten veroorzaken. Bijkomend voordeel is dat je de lampjes ook kunt gebruiken om je schoenen ’s winters lekker warm te maken voordat je ze aandoet. Of om natte schoenen te laten drogen! Zelfs doorweekte gympen zijn binnen een uurtje weer helemaal droog en klaar voor gebruik.

Ideaal voor je stinkende hardloopschoenen!

Sinds ik de Clean & Green UV-schoensterilisators in huis heb, hebben we geen last meer van stinkende schoenen. Als je regelmatig sport en je hardloopschoenen op een gegeven moment niet meer fris ruiken, hoef je alleen maar even de voetvormige lampjes in je schoenen te doen, en na een half uurtje is de zweetlucht als op magische wijze verdwenen. Zeker een aanrader dus!

Kun je je op dit moment geen schoensterilisators veroorloven? Er zijn nog andere dingen die je kunt doen. Lees alles over de beste DIY's voor stinkende sportschoenen!