Lekker in je vel, 5 tips om meer ‘me-time’ te creëren

Vorige keer nam Debbie van Feed For Lifestyle je mee in het belang van tijd voor jezelf nemen, zonder daar hele rituelen aan te hoeven koppelen. Gewoon even bewuste aandacht geven aan jouw behoeften. Even opladen. Goed voor jezelf zorgen. Alleen hoe doe je dat nu in de praktijk? In dit blog geeft ze 5 tips!

1.    Zorg voor een ontspannen ochtendroutine

Hoezo wachten met me-time tot het allerlaatste momentje van je dag? Gun jezelf die vroege ochtend om de koers van je dag te bepalen. Vermijdt haasten en stress. Sta minimaal een kwartier eerder op. Stop met snoozen, want dat zorgt ervoor dat je de rest van de dag minder scherp bent. Sta gelijk op en drink een flink glas water. Pak wat beweging. Wat oefeningen of misschien een wandeling. Goed voor je hormoonbalans!
In de ochtend kan ons hoofd al zo druk en vol aanvoelen. Neem even de tijd om een paar minuten op je ademhaling te letten. Zet een intentie voor de dag. Wat wil jij vandaag uit je dag halen? Hoe wil je je voelen?
Deze tijd voor jezelf neemt niemand je meer af!

2.    Zorg voor een gezonde leefstijl

Jouw vitaliteit en gezondheid zijn je goud. Ze staan aan het begin van alles. Als jij goed voor jezelf zorgt, ervaar je minder spanning. Minder spanning zorgt voor rust en ruimte om meer in het moment te zijn en te genieten van de dingen die je doet. Je gaat er bewuster van leven en voelt ook meer wat jij nodig hebt. Dat maakt het veel makkelijker om voor jezelf te kiezen!

3.    Plan korte pauzes in overdag

Je body en mind moeten geregeld even opladen om weer voor 100% door te gaan. Neem vaker tussendoor een korte break, dat scheelt enorm in productiviteit. Al is het 5 minuten. Doe in die korte pauze iets wat jij fijn vindt. Een klein moment voor jezelf telt ook. Je haalt er het einde van de dag beter door en hebt een betere impulsbeheersing, waardoor je ook in de avond vaak verstandigere keuzes maakt en kiest voor wat jou echt energie geeft!

4.    Plan bewust ‘lege blokken’ in

In deze drukke tijd komt ‘lummelen’ bijna niet meer voor. Onze agenda’s staan helemaal volgepland. Door niet alleen korte breaks in te plannen, maar ook wat langere lege blokken, mag natuurlijk ook in de avond of een dagdeel in het weekend, gun jij jezelf ruimte voor spontaniteit. Dat voelt misschien zeker in het begin een beetje gek, maar door even niets te hoeven, kun je lekker wat rommelen en op het moment zelf beslissen waar jij zin in hebt. Heerlijk!

5.    Laat het begrip ‘tijd voor jezelf’ los

Hoe fijn zou het zijn om dat hele begrip ‘tijd voor jezelf’ los te laten en erin te geloven dat alle tijd, elke dag, van jou is? Dat even ontspannen tussendoor heel normaal is en je zoveel oplevert. Dat je je daarna echt fijner voelt. Dat het niet per se tijd zonder kids of in je eentje hoeft te zijn. En jij zelf heel bewust mag bepalen hoe je jouw tijd indeelt en waar jij prioriteit aangeeft. Wat zou je dan nu als eerste gaan doen?

Enjoy! X Debbie