Lekker in je vel, plan tijd voor jezelf

Ik begrijp het als ‘tijd voor jezelf’ je een beetje de kriebels geeft, het lijkt namelijk nogal een ‘mode-woord’. Door al die ‘me-time’ beelden op socials is tijd voor jezelf zo’n dingetje geworden dat je er nu helemaal niet meer aan toekomt om het in te plannen. Er zitten ineens allemaal voorwaarden en verwachtingen aan. Het móet super ontspannen zijn, vaak in je eentje, heel lang, met eindeloze badrituelen en intens gezonde brouwsels en kaarsen, olietjes, wierrook en niet te vergeten de zee-muziek. Of onder een kleedje op de bank met heel veel chocola en chips.
Zo zonde, want dat is natuurlijk helemaal niet hoe het werkt. Hoe werkt het dan wel? Hoe zorgt tijd voor jezelf ervoor dat je écht lekker in je vel komt en geen doel opzich wordt? Debbie van Feed For Lifestyle neemt je de komende 2 blogs mee in wat ‘tijd voor jezelf’ voor jou kan betekenen!

Met ‘tijd voor jezelf’ bedoel ik dat jij prioriteit geeft aan de dingen die jij belangrijk vindt op een dag en daar bewust ruimte voor maakt. Dat jij daarbij rekening houdt met wat goed is voor jou. Voor jouw welzijn en gezondheid. Voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Iets wat jou energie oplevert of een hoger doel dient. Bewust kiezen voor jezelf. Het kan iets klein zijn, zoals een wandeling tussen de middag of eventjes een paar minuten muziek luisteren. Een zelfgekookte maaltijd of een boek lezen. Misschien een massage of juist een terrasje met een vriendin. Tijd voor jezelf hoeft natuurlijk niet tijd in je eentje te zijn! Het gaat erom dat jij je batterij ermee oplaadt en dat je zo eigenlijk aan jezelf laat zien dat je goed voor jezelf zorgt. Dat straal je vervolgens ook uit en zorgt ervoor dat je anders in het leven staat.

Je maakt een enorme groei door als je ruimte maakt om goed voor jezelf te zorgen. Bent emotioneel ook veel stabieler. Je trekt andere dingen aan, omdat je anders in je energie zit. Natuurlijk zullen er vaak dingen zijn die je ‘moet’ doen, maar ook hier ga je steeds meer een keuze in ervaren. Wat wil jij uit je dag halen en hoe doe je dat nu? Hoe zorg je ervoor dat jouw energie positief blijft stromen?

Het klinkt zo logisch, doen wat jij belangrijk vindt! Waar jij behoefte aan hebt. Alleen we doen het zo weinig. En dat is super zonde, want het levert je zoveel ruimte en energie op. Onze hele maatschappij zit helaas vol met ‘ongezonde’ afleidingen en prikkels die jou keer op keer van je doel afhouden. Doel? Misschien heb je momenteel wel helemaal even geen doel! Je gedachten gaan alle kanten op en dat is helemaal niet gek! Je moet van alles en op de momenten dat je even ‘niets’ hoeft, is het oh zo verleidelijk om alsnog van alles te gaan doen of iets wat je hoofd nog steeds overprikkelt zoals al die schermpjes. Voor je het weet, vliegt de tijd voorbij en is er overdag geen moment voor jou om even af te schakelen. Je hoofd draait maar door.

Ik help je super graag met het maken van tijd en ruimte voor jou, om meer te doen wat jij wilt doen. Dat misschien wel eerst te gaan ontdekken met een nieuwe voorraad energie en andere dagindeling. Om die nieuwe energie stapje voor stapje te vergoten.  Je eigen koers te varen. Volgende keer daarom verder met 5 tips om meer ‘me-time’ ;-) te creëren!!