Vaarwel stress, hallo spa-night: leg jezelf eens in de watten

Mind & Wellness door sophie-koopmans

De dagen worden langer en we zijn weer volop bezig met van alles. Sporten, werken, socialiseren, noem maar op. Maar wat is de laatste keer geweest dat je écht de tijd voor jezelf hebt genomen? Hoog tijd om jezelf weer eens in de watten te leggen met een thuis spa. Let the at home spa-night begin.

Een spa avond thuis hoeft echt niet zo moeilijk te zijn. Tuurlijk moet je er zelf wat tijd in steken en lig je niet in een luxe welness. Maar hé, enjoy the little things right? Daarom delen wij met jou de beste spa-tips om weer even tot jezelf te komen.

Dit blog is geschreven in samenwerking met HBB24. HBB24 is dé online beauty shop om jouw thuis spa een succes te maken. Ze zijn al jaren de grootste winkel voor al jouw haarverzorging, huidverzorging en vitamines. Bekijk al hun grote merken op de website!

Kaarsjes aan, lichtjes uit Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je zal het vast wel een gehoord hebben, maar het is ook echt zo. Zodra alles netjes is dan zal je je een stuk beter voelen. Het is moeilijk om tot rust te komen als je struikelt over alle speeltjes van je huisdier toch? Steek een paar heerlijke kaarsjes aan, dim de lichten en zet een lekker muziekje aan. Haal je badjas tevoorschijn en schenk een lekker drankje in (dit mag je helemaal zelf invullen natuurlijk). Jouw spa avond kan beginnen!

HBB24 heeft heerlijke kaarsen zoals deze van Kneipp Home Fragrances No.1 Deep Relaxation. Kaarsen maken jouw thuis spa moment echt speciaal.

De perfecte thuis spa: bubbelen en baden

Heb je een bad thuis? Laat deze dan vollopen met warm water en laat hier een lekker geurende bruisbal in vallen. Pak er een goed boek bij of zet je favoriete serie aan. Liever onder de douche? Sop, scrub, was en boen je lichaam van top tot teen met fijne producten. Een lekker gezichtsmaskertje kan natuurlijk niet ontbreken. De producten van Collistar zijn 100% gemaakt in Italië. Ze besteden veel aandacht aan creativiteit, kwaliteit en beauty. Collistar heeft producten in alle gebieden van cosmetica: huidverzorging, lichaamsverzorging, zonbeschermers, geuren en nog veel meer. Alles dus om jouw spa avond thuis een succes te maken.

HBB24 heeft een groot assortiment aan Collistar producten zoals dit heerlijke masker

Smeren en hydrateren

Nadat je helemaal schoon bent is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Smeer jezelf in met een verzorgende olie of een voedende crème. Het hydrateren van de huid zorgt ervoor dat de huid soepel blijft, voorkomt dat de huid droog of geïrriteerd raakt en gevoed wordt en daardoor ook zacht blijft. De huid veroudert minder snel en voelt minder droog en trekkerig aan. Erg belangrijk dus!

Neem op jouw spa avond thuis echt even de tijd voor het smeren & hydrateren. Door de tijd te nemen, kan je echt goed ontspannen.

HBB24 heeft een groot assortiment aan Collistar producten zoals deze voedende bodylotion

Samen een momentje

Je kunt natuurlijk jezelf helemaal in de watten leggen maar dit kun je natuurlijk ook samen met je partner doen of je beste vriend. Want mannen verdienen ook soms even een verzorgmomentje. Wist je namelijk dat de huid van de man anders is dan die van de vrouw? De mannelijke huid heeft andere verzorging nodig dan die van de vrouw. Doordat mannen regelmatig de huid scheren halen ze de natuurlijke bescherming van de huid weg. Hierdoor droogt de huid gemakkelijker uit. Daarom heeft Biotherm een speciale lijn uitgebracht om de mannelijke huid te verzorgen: Homme. Bekijk de volledige lijn hier!

En nu je toch al die lekkere en hele goede producten in huis hebt om jezelf te verzorgen, kan je binnenkort weer een thuis spa organiseren.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs? Houd dan FitGirlCode in de gaten en volg ons op Instagram!