Luchtvochtigheid – waarom een goede luchtvochtigheid zo belangrijk voor je is

Lifestyle & Tips door julia-wolters

Baby it’s cold outside! Tijdens deze koude dagen komt het vaak voor dat je de verwarming in jouw huis hoger draait om jezelf lekker warm te houden. Heel lekker natuurlijk, maar dit is niet goed voor de luchtvochtigheid in huis. Wat kan helpen om de luchtvochtigheid weer terug te brengen in huis is een Geurwolkje. Maar wat is dat nou precies? En waarom is het zo belangrijk dat je een goede luchtvochtigheid hebt in huis?

Wat gebeurt er bij een lage luchtvochtigheid?

Luchtvochtigheid is erg belangrijk in een huis. Wanneer de luchtvochtigheid te laag is, merk je dit snel aan bijvoorbeeld een droge huid, een droge keel, droge lippen of misschien wel de vervelendste hoofdpijn. Om dit te voorkomen kun je natuurlijk de verwarming lager zetten, maar met deze winterse temperaturen heb je het op die manier binnen no time weer ijskoud. Gelukkig is er ook nog een andere manier om de luchtvochtigheid terug te brengen in huis: een Geurwolkje! Een Geurwolkje ken je misschien alleen als een aroma diffuser die voor een heerlijke geur in huis zorgt door de etherische oliën die het verspreidt, maar dat is niet het enige. Het zorgt namelijk ook nog eens voor luchtvochtigheid in jouw huis!

Geurwolkje

Naast dat het Geurwolkje zorgt voor een heerlijke geur en luchtvochtigheid in je huis, staat hij ook nog eens heel erg goed in je interieur. De aroma diffuser heeft een luxe uitstraling, het is echt een cute accessoire voor in je huis. Bij de diffuser zoek je een etherische olie uit, die ervoor zorgt dat jouw favoriete geur verspreid wordt door het huis. Je hebt keuze uit 44(!) verschillende etherische oliën voor in je Geurwolkje, voor ieder wat wils!

Plantenfreaks; opgelet!

Ben jij nou een echte plantenfreak? Let dan goed op de luchtvochtigheid in jouw huis! Wanneer de blaadjes van een plant gaan hangen, krullen of een bruine kleur beginnen te krijgen, is er een grote kans dat dit een teken is van een lage luchtvochtigheid. Alleen water geven aan je plantjes is niet genoeg! Vaak wordt er vergeten dat ook planten een goede luchtvochtigheid nodig hebben. Jouw plantjes zullen dus ook erg blij worden van het Geurwolkje!

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden naar het Geurwolkje (wat wij heel goed begrijpen ????), kijk dan eens op de website naar de verschillende aroma diffusers. Ook benieuwd naar de oliën? Kijk dan eens op de pagina van de etherische oliën.