Met deze trucjes is het lakken van je nagels een eitje

Beauty door fitgirlcode

Nagels lakken, het is en blijft een hele klus. Je ziet een geweldig nagellakje en kunt niet wachten om ‘m op te doen. Maar voor je het weet zitten je nagelriemen onder, en de volgende dag dag heb je meteen chips in je vers gelakte nagels. Om het een beetje makkelijker te maken heb ik een aantal handige tips en tricks voor je op een rijtje gezet. En geloof me, vanaf nu is het lakken van je nagels écht een eitje.

Tips & Tricks

1) Binnen de lijntjes
Hoe vaak gebeurt het wel niet dat je nagellak net een beetje op je nagelriemen terecht komt en je moet klunzen met remover? Met deze tip ga je dat veel makkelijker tegen! Smeer gewoon een beetje vaseline of een vette crème op je nagelriemen voor je je nagels gaat lakken. Als het dan mis gaat, wrijf je het er veel makkelijker af!

2) Restje rode nagellak
Rode nagellak is prachtig als het op je nagels zit, maar verschrikkelijk om eraf te halen. Zodra je de nagellakremover erbij haalt, zitten heel je handen onder de vlekken. Toch blijkt er een handige (en tikkeltje vreemde) truc te zijn waarmee je die vlekken als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. Smeer wat tandpasta op je nagels, wrijf het in en laat het vervolgens intrekken. Wrijf de vlekken daarna voorzichtig (!) weg met een tandenborstel en wat water.

Nagels lakken - restjes nagellak

3) DIY Matte nagellak
Ben jij ook zo gek op matte nagellakjes, maar heb je geen zin om al jouw favoriete kleurtjes opnieuw aan te schaffen in deze versie? Geen probleem! Meng de kleur met een beetje maizena of koop een speciale topcoat, die elk lakje verandert in een matte versie, zoals deze van Sensationail

4) Sneller laten drogen
Het lijkt wel alsof je altijd van alles moet doen als je net je nagels hebt gelakt. Gelukkig heb ik een superhandige truc gevonden om ze sneller te laten drogen! Doop je nagels na het lakken in een bakje water met ijsklontjes. De kou zorgt ervoor dat ze veel sneller droog zijn! Je moet natuurlijk wel uitkijken met het afdrogen van je handen want als ze nog niet volledig droog zijn, wordt het alsnog een kliederboel.

5) French Manicure
Dat witte randje van een french manicure blijft altijd weer een struggle. En om nou elke keer naar de nagelstudio te gaan, is ook weer zo’n dure grap. Gebruik daarom een elastiekje (geen haarelastiekje). Wikkel het elastiekje om je nagel, als afscheiding tussen het stukje wat je wit wilt hebben en het deel wat naturel blijft. Hou ‘m stevig vast met je andere vingers (zoals op de foto) en breng de kleur aan. Geen elastiekje in huis? Gebruik dan een pleister en plak deze precies zo op je nagel dat ook hier enkel het tipje vrij is.

nagels lakken - french manicure

6) Glitternagellak verwijderen
Glitternagellak is vaak lastig te verwijderen, maar met deze tip is dat verleden tijd! Doe wat nagellakremover op een wattenschijfje en leg deze op je nagel. Wikkel er vervolgens wat aluminiumfolie omheen en laat het een paar minuten intrekken. Als je ‘m eraf wilt halen, duw je 'm een beetje over de nagels zodat de glitters worden meegenomen. Tot slot haal je de restjes weer weg met een vochtig wattenschijfje en eventueel nog een klein beetje remover.

7) Zelfgemaakte nagellakremover
Is je nagellakremover op maar heb je geen tijd om naar de drogisterij te gaan? Meng dan wat azijn en citroensap en klaar is kees: je zelfgemaakte remover! Daarnaast kun je de kleur ook weghalen met gezichtslotion en vaseline!

8) Flesje openen
Heb je je nagellak iets te enthousiast dichtgedraaid? Bindt er dan een elastiekje omheen! Hierdoor heb je net iets meer grip en krijg je ‘m makkelijker open!

Tips & tricks zijn er nooit genoeg! Daarom heb ik een aantal handige trucjes op een rijtje gezet, waarmee jouw make-up de hele dag perfect blijft zitten