Zo behoud jij je motivatie tijdens de feestdagen

Tips door michelle-den-elzen

Kerst staat voor de deur! Dat betekent: veel gezelligheid, cadeautjes, versiering in huis en lekker eten. Bij die laatste kan het helemaal de mist in gaan. Hoe zorg je er nou voor dat je de draad niet kwijtraakt tijdens de feestdagen? Volg dan deze tips!

1. ‘December’ is geen excuus

Gebruik de maand december niet als een excuus om je helemaal vol te proppen met alles wat je hartje begeert. Ja, er vallen veel feestdagen in deze maand, maar nee, dat betekent niet dat je de hele maand kunt eten wat er los en vast zit. Behandel december als elke andere maand van het jaar en houd je gewoon netjes aan je sport- en eventueel eetschema.

2. Geniet met volle teugen

Dat houdt echter niet in dat je niet mag genieten tijdens de feestdagen zelf! We zeggen altijd dat het allemaal draait om de balans en een wijntje of reep chocolade op zijn tijd best moet kunnen. Met de feestdagen is dat natuurlijk niet anders! Als je wilt en zelf kookt, kun je natuurlijk voor een gezond kerstdiner gaan. Is dat niet het geval, voel je dan totaal niet schuldig als je lekker zit te genieten van dat 7-gangen diner bij je familie of vrienden. Genieten hoort erbij!

3. Doe een training thuis of buiten

Is jouw sportschool ook gesloten met de feestdagen? Dit hoeft niet te betekenen dat je deze dagen niet kunt sporten. Maak een lekkere boswandeling met je familie of ga lekker uitwaaien op het strand. Ook kun je jouw dag kickstarten door ’s ochtends gewoon thuis een workout te doen. Wat jumping jacks, lunges en wall squats zijn natuurlijk zo gedaan.

4. Zorg voor een schop onder je (gespierde) kont

Ben je bang dat jij jezelf gaat verliezen tijdens de gehele maand december omdat er zo veel verleidingen zijn en er overal lekker eten te koop is? (Het kerstassortiment in de supermarkt is het beste assortiment dat er is - en tegenwoordig vind je ook op elke hoek wel een oliebollenkraam lijkt het.) Zorg er dan voor dat je een (digitale) stok achter de deur hebt. Heb je al eens van Fitmo gehoord? Deze app biedt twee verschillende online coaching vormen aan: light coaching en 1-on-1. Hiermee heb je een uitgedokterd sportschema en een personal trainer die altijd bereikbaar is voor vragen altijd in je broekzak zitten. (Zoals hoe je de verleiding van 100 kerstchocolaatjes kopen moet weerstaan. ;) ) Prijzen beginnen al bij €15,-, hartstikke prima dus! Lees er hier nog veel meer over.

Wat is jouw ultieme tip om jezelf niet helemaal te laten gaan tijdens de decembermaand? Help je mede Fit Girls en deel jouw tip in de comments!

Disclaimer: dit artikel is in samenwerking met Fitmo gemaakt. Dit verandert echter niets aan mijn mening, ik sta 100% achter dit artikel! :)