Hoe blijf je gemotiveerd om te sporten?

Fit & Training door merel-fgc

Je sportschool met favoriete klasjes is dicht, er zijn geen bootcamps in het park en hardlopen is niet echt je favoriete work-out. Hoe raak je dan nog gemotiveerd om te sporten?. Voor veel work-outs uit de sportschool, kan je thuis een gemakkelijke vervanger vinden. Hier een paar tips voor je op een rij!

Strek die benen, vervang de loopband!

Van dagenlang achter elkaar binnen zitten wordt (bijna) niemand blij dus zorg dat je minimaal 1x per dag die benen strekt! Sta iets eerder op en start de dag met een 30 minuten wandeling nu het nog rustig op straat is. Gebruik dit ‘me-time momentje’ om bijvoorbeeld je doelen voor de dag te bedenken. Of pak deze break tijdens de middagpauze.

Lunchen moeten we allemaal dus plan ook hier een moment om even een 15 minuten rondje om te lopen. En wat als je de dag afsluit met een moment buiten? Doe bijvoorbeeld je laatste call tijdens een wandeling. Je uur beweging kan snel geregeld zijn op zo’n dag!

Doe mee met online HIT lesjes

Bijna iedere sportschool biedt op dit moment (gratis) online klasjes via social media aan met work-outs die soms maar 5, 10 of 15 minuten minuten duren! Geen struggles meer met 45 minuten lang durende lesjes voor eens scherm, kies je favoriete korte work-outs en ga lekker aan de slag.

Yoga

Hoe staat het met jouw yogaskills? Ben je een beginner of misschien al een gevorderde? Wanneer je jezelf een paar minuten de tijd geeft ontdek je dat youtube volstaat met alle mogelijke yoga work-outs die er maar zijn! Daag jezelf uit en leer jezelf in de komende weken de verschillende vormen van yoga aan. En het enige wat je nodig hebt is een sportmat, kleedje of een handdoek! Namasté.

Dansen is ook bewegen

Even geen inspiratie voor wat oefeningen? Kies eens voor 15 minuten dansen! Dansen is niet alleen erg leuk, maar kan ook nog behoorlijk intensief zijn! Online zijn er veel filmpjes van dansclubjes te vinden waar je prima aan mee kunt doen achter je scherm. Zoek je favoriete nummer uit, bekijk de moves en dans de calorieën eraf. Daarnaast is dansen goed voor je hart, je werkt aan je balans en je wordt sterker door je eigen lichaamsgewicht. Zeker het proberen waard!

Minimale beweging om fit te blijven

Schoonmaakfles met handschoen

Tijdens het werken is het belangrijk om ook in huis de benen te blijven strekken. Heb je een trap in huis? Loop deze in een versneld tempo een paar keer op en af. En natuurlijk zijn daar ook de huishoudelijke klusjes die gedaan moeten worden. Afwassen, stofzuigen, ramen wassen of dweilen zijn allerlei manieren om toch in beweging te blijven. Doe ze dus iets vaker en sneller! Je huis op orde en jij je beweging, geen slechte deal toch?!

Combineer je sport met muziek of een serie!

Maak een playlist van jouw favoriete nummers of zet een podcast of serie aan om de tijd sneller te laten gaan. Het voordeel van thuissporten is dat je tegelijk iets anders kunt doen wanneer je de oefeningen die je wilt doen al weet. Sporten en ondertussen je favoriete serie kijken? Klinkt niet slecht!

Sporten is niet voor iedereen een favoriete bezigheid, maar toch belangrijk voor de dopamine die vrijkomt. Deze zorgt voor een goed humeur. Sta ’s ochtends op, trek je sportkleren aan probeer bovenstaande tips om te kijken welke bij jou past! #stayfitathome