Opzoek naar een zoet en feestelijk hapje voor oud & nieuw, maar geen zin in een machtige taart waar iedereen de hele avond van moet uitbuiken? Stop met zoeken! Wij hebben het perfecte recept gevonden. Wij bij FitGirlCode kende de struggle van iets lekkers en moois op tafel willen neerzetten, maar ook niet bomvol zitten na het eten ervan. Je wilt wat feestelijks, maar geen standaard oliebol of taartje. Toen kwamen we dit geweldige recept van @joanneeatswell tegen op haar website. Wij waren direct verkocht want zeg nu eerlijk, macarons én champagne dat klinkt als een hemelse combinatie!


728x90 shop GIF banner

Champagne Macarons

Gevuld met een champagne botercrème, do we need to say more? Dit recept is goed voor ca. 40 macarons. En geloof ons, die gaan écht allemaal op!

Ingrediënten:

Voor de macarons

  • 115 g geblancheerde amandelschijfjes (gemalen), of amandelmeel
  • 230 g poedersuiker
  • 144 g eiwitten
  • 72 g kristalsuiker
  • 2 g zeezout

Voor de vulling:

  • 240 ml champagne
  • 2½ grote eiwitten (+- 75 g)
  • 100 g suiker
  • Snufje zout
  • 226 g ongezouten boter op kamertemperatuur (16 el)

Instructies macarons:

*Wanneer je amandelschaafsels gebruikt, maal deze dan in een keukenmachine met de poedersuiker gedurende ten minste drie minuten, maar stop voordat de amandelen amandelboter beginnen te worden.

**Zorg dat je keukengerei en je handen goed ontvet zijn, dit is heel belangrijk bij het maken van macarons!

  1. Zeef het amandelmeel en de poedersuiker samen in een grote kom. Als er stukjes zijn die niet door de zeef passen, maal deze dan even totdat ze wel door de zeef gaan. Zet deze kom aan de kant.
  2. Meng de eiwitten, het suiker en het zout in een keukenmachine met garde, of in een kom en heng het met een handmixer. Klopt gedurende 3 minuten op gemiddelde snelheid. Verhoog hierna de snelheid 1 standje en klop weer 3 minuten. Herhaal dit nogmaals. Hierna zet je hem op de hoogste stand en klop je nog 1 minuut. Als je de garde optilt zou de meringue eraan vast moeten blijven zitten.
  3. Giet beetje bij beetje het amandel-poedersuiker mengsel bij de meringue. Vouw dit door tot een mooi glad en stevig beslag. (Je kunt testen of je beslag goed is door een beetje van het beslag in de bak te laten vallen. Dit blijft er in het begin bovenop liggen, maar zou binnen 20 seconden volledig opgenomen moeten zijn.)
  4. Doe het beslag in een spuitzak met een ronde punt. Bekleed je bakplaat met bakpapier. Spuit hierop de macarons in cirkels van gelijke grootte en afstand van elkaar.
  5. Sla de bakplaat 2 keer hard tegen het aanrecht. Draai 90 graden en sla nog 2 keer. Laat hierna 45-60 minuten rusten.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 135°C
  7. Bak de macarons gedurende 18 minuten (1 bakplaat per keer), en plaats de bakplaat zo ver mogelijk van de hittebron. Laat de macarons volledig afkoelen op de bakplaat.
  8. Herhaal met het resterende beslag.

Instructies botercreme:

  1. Breng in een pannetje de champagne zachtjes aan de kook. Laat 10 minuten zacht sudderen. Zet opzij en laat afkoelen
  2. Meng de eiwitten, suiker en zout in een hittebestendige kom. Zet dit boven een kleine pan met kokend water, klop tot het 70°C is en haal van het vuur. Klop nog ongeveer 8 minuten op middelhoge snelheid tot het eiwit is afgekoeld tot kamertemperatuur en het goed stevig is. Klop een standje lager en voeg de boter toe, ongeveer 2 el per keer. Klop tot de boter volledig is opgelost en het een luchtige crème is.
  3. Klop op een lage stand beetje bij beetje de champagne erdoorheen.
  4. Doe de crème in een spuitzak en spuit op de platte kant van een halve macaron. Leg de 2e macaron helft er met de platte kant op en druk voorzichtig aan zodat de crème tot de randen van de macaron komt. En zet in de koelkast om op te stijven!

Een uitdagend, maar overheerlijk recept. Wij kunnen niet beloven dat we ze buiten oud & nieuw om nooit meer gaan maken ;). Mocht je op zoek zijn naar nog meer bak/kook inspiratie, adviseren wij zeker om eens een kijkje te nemen op de website van Joanne of haar Instagram account. Ze deelt de meest verassende en overheerlijke recepten!

En niet te vergeten, een hele fijne jaarwisseling en een gelukkig en liefdevol 2022! <3

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *