RECEPT: Kikkererwten couscous met geroosterde pompoen & hummus
Het is kerst en dat betekent ontzettend veel én lekker eten. Och, wat houden we hier toch van. Maar naast al die grote zware maaltijden mag ook eens wel eens iets lichts tussen zitten voor die heerlijke balans. En hebben wij daar nou eens het perfecte recept voor. Het is glutenvrij, vegan en super makkelijk te maken!
Wat heb je nodig? (3-4 personen)
1 oranje pompoen
2 el olijfolie
1 tl gedroogde tijm
1 tl oregano
1 tl rozemarijn
1/2 tl zout
200 g verse spinazie
300 g couscous op kikkerwten-basis (normale kan ook)
1/2 bouillonblokje
600 ml heet water
1 el gemalen komijn
1 el extra vierge olijfolie
granaatappelpitjes
hummus naar keuze (ik gebruikte zelfgemaakte kerriehummus, gekregen van @zonderzooi )
50 g pistachenootjes
crema balsamico
pittige kiemgroente
Snijd de pompoen (met schil) in blokjes en meng deze met de olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en oregano. Rooster de pompoen voor 40 minuten op 200 graden in de oven of 14 minuten voor 200 graden in de Airfryer. Hussel tussendoor even goed. Bereid de couscous door in een ban de bouillon met het water en komijn door de couscous te mixen en dek af voor 10 minuten. Roer hierna de extra vierge olijfolie door. Serveer de salade met een grote dot hummus, wat geroosterde pistachenootjes en crema balsamico voor de finish in touch en GENIET!