RECEPT: Geroosterde bloemkool uit de oven

Food & Recipes door anouk FG

De feestdagen komen er weer aan en dat betekent eten, eten, eten. Superleuk én lekker, maar nóg leuker wanneer je samen aan de slag gaat in de keuken! Iemand die ook graag en vaak in de keuken staat is Pien. Op haar Instagram account @pienlaathaaretenzien deelt zij al haar fantastische gerechten. En die zijn stuk voor stuk om je vingers bij af te likken. Ik betrap mezelf dan ook wekelijks op het scrollen door haar feed. Is het niet om inspiratie op te doen voor mezelf, dan is het wel omdat het er allemaal zó lekker en insta waardig uitziet.

Back to business, de feestdagen. Wil je je vrienden omverblazen met een heerlijk gerecht, of je uitsloven bij de schoonfamilie? Dan is @pienlaathaaretenzien 100% een aanrader. Zoals ik al zei zien alle gerechten er prachtig uit, plus het smaakt heerlijk! Mocht je nu geen zin hebben om opzoek te gaan naar een gerecht (of simpelweg geen insta hebben) zou je eens een kijkje kunnen nemen naar het onderstaande recept.

Geroosterde bloemkool uit de oven met ras el hanout, pijnboompitten, granaatappel en za’atar-yoghurt.

Ingrediënten:

 • 1 bloemkool
 • 250g Griekse yoghurt
 • 1 citroen
 • 30g pijnboompitten
 • 100g granaatappelpitjes
 • 15g munt
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 el ras el hanout
 • 1 el za’atar
 • 4 el goede olijfolie
 • Zeezout

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden
 2. Haal de buitenste bladeren van de bloemkool af & snijd de stronk af zonder dat de bloemkool uit elkaar valt.
 3. Meng de olijfolie met de ras el hanout, knoflookpoeder en wat zeezout. Smeer de bloemkool met dit mengel in. Zet in de voorverwarmde oven voor 50-60 minuten, afhankelijk van de grootte.
 4. Hak de verse munt fijn. Meng de yoghurt met het sap van 1 citroen, de helft van de munt en de za’atar. Zet in de ijskast tot de bloemkool gaar is.
 5. Rooster ondertussen ook de pijnboompitjes.
 6. Haal de bloemkool uit de oven en rest of hij zacht van binnen is (voorzichtig met een mes). Zet hem anders nog even terug in de oven.
 7. Als de bloemkool gaar is verdeel je de yoghurt over een bord, maar houd ongeveer 1 el yoghurt over. Leg de bloemkool hierop en verdeel de overige yoghurt voorzichtig over de bloemkool heen. Verdeel de pijnboompitjes en granaatappelpitjes hierover heen en top af met de rest van de munt.

Zeg nou eerlijk, dit is een plaatje! De kleuren passen perfect in de kerstsfeer, en het is een heerlijk bijgerecht om gezellig te delen met z’n alle. Wij bij Fitgirlcode zijn ab-so-luut fan van Pien, en een aantal van haar gerechten gaan zeker terugkomen bij ons aan het kerstdiner. Mocht je nu ook geïnspireerd zijn geraakt om een gerecht van Pien te maken? Maak dan een fotootje van het eindresultaat, deel het in je story en @pienlaathaaretenzien.

Smakelijk!