Fit Girl Roos' sport- en eetschema

Sport & Eetschema's door roos FG

Mijn fitness journey is 2,5 jaar geleden begonnen. Sindsdien heb ik veel verzoekjes gekregen wat meer te vertellen over mijn fitness journey. Jullie wilden heel graag mijn eet- en trainschema zien en die wil ik dus heel graag delen met jullie, Fit Girls!

Tijdens mijn studiejaren ben ik geleidelijk aan ongeveer 10 kilo aangekomen, door alle gezellige etentjes en feestjes met vrienden. Sporten deed ik af en toe. Soms ging ik een tijdje naar de sportschool, deed ik Zumba of ging ik hardlopen met vrienden, maar vooral in de winter zat ik liever de hele avond op de bank films te kijken. Het liefst met ijs of een zak Doritos!

Een gezond, sterk en strak lijf

Toen ik begon te werken als arts, werkte ik erg lange dagen. Als ik thuis kwam was ik zooo moe, dat ik na een grote maaltijd vaak in slaap viel op de bank. Ik kwam er achter dat ik alle energie nodig had die ik kon krijgen. Toen heb ik besloten: ik wilde mijn gezonde, sterke en strakke lijf terug. Nog belangrijker: ik wilde me veel energieker en minder sloom voelen!

Hoe heb ik deze verandering doorgemaakt?

Ik had veel gelezen over gewichtheffen en daardoor wilde ik het een keer gaan proberen. Ik kocht een boek over gewichtheffen voor mannen. Het had allerlei oefeningen, gericht op het ontwikkelen van spiermassa. Ook heb ik mijn eetpatronen veranderd. Het kostte wel even tijd om daar aan te wennen in het begin! De grootste veranderingen ten opzichte van mijn oude gewoontes waren:

  1. Het eten van een groot ontbijt met veel proteïne
  1. Het eten van een grote, gezonde snack om 16 uur, om ervoor te zorgen dat ik niet teveel zou eten bij het avondeten

Ik denk nog steeds dat dit de belangrijkste veranderingen zijn die ik ooit gemaakt hebt in mijn eetgewoontes! Ik train tegenwoordig veel bij de Sixforty in Rotterdam: een CrossFit-achtige sportschool met kleinschalige groepslessen. Het is altijd een combinatie van gewichtheffen en cardio elementen. Het is zo ontzettend leuk! Als je circuittraing zou willen proberen, download dan de NTC app (Nike Training Centre) en kies ‘Get Toned’. Of wissel je gewichthefsessies af met plyometrische oefeningen zoals Jumping Squats.

 

Wat is er veranderd voor mij?

 Nou, ik ben in totaal 12 kilo kwijt. Maar echt, dat is niet het belangrijkste. Wat belangrijk is, is alles dat ik GEKREGEN heb door het veranderen van mijn lifestyle. Ik heb het even op een rijtje gezet, omdat ik er trots op ben en er zo superblij mee ben!

  1. Ik ben 12 kilo verloren. Feit!
  2. Ik heb er VEEL spiermassa bij gekregen, waardoor ik er strakker uit zie, maar het geeft me ook veel kracht en een sterke kern, waardoor ik me veel steviger in mijn schoenen voel staan.
  3. Ik heb meer energie. Ik voel veel meer dat ik leef. Ik heb geen ‘voedselcoma’s’ meer, waarbij ik net na het eten in slaap viel. Ik slaap in het algemeen beter.
  4. Ik ben veel positiever geworden. Ik ben meer open en praat makkelijker met vreemden. Ik ben minder bang te falen, wat voor mij echt een grote vooruitgang is. Dit zijn dingen die ik in de sportschool heb ontwikkeld, maar ik zie ook veranderingen in mijn dagelijks leven.
  5. Ik ben veel gelukkiger en houd meer van mezelf. Ik train nu niet meer alleen voor de fysieke veranderingen, maar ook voor het geweldige geluksgevoel die je krijgt na een workout (endorphines, ik hou van jullie!). Ik ben in het algemeen blij met mijn lichaam. Ik zorg er zoveel beter voor nu. Ik geef het voldoende voedingsstoffen, slaap, liefde, beweging, heel veel water en natuurlijk af en toe de nodige chocolade.
  6. Ik heb er meer vrienden bij gekregen. Ik heb zoveel geweldige mensen ontmoet door fitness. Sommige in het echt (zoals de hele fantastische #FITGIRLCODE crew), sommige online via mijn Instagram account.

roos1-660x400

 

 

Mijn sport- en eetschema

Hier onder staat mijn sport- en eetschema. Dit is een gewone werkweek voor mij. Ik hoop dat je ziet dat ik best veel eet! En ik ben ook niet bang voor koolhydraten. Met zo’n schema verlies ik nog steeds vet en krijg ik er spiermassa bij. Als je mijn schema wilt volgen, moet je dat zeker doen! Maar jij kent je lichaam het best, dus luister naar je eigen gevoel en pas het aan als het nodig is voor jou.

food-diary-roos

 

Okay, dit is dus mijn verhaal! Ik hoop dat het je geinspireerd heeft om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Je verdient het echt. En het afgetrainde lijf is natuurlijk ook heel fijn ;) Als je vragen hebt, reageer hier onder of stuur me een berichtje op Instagram naar @dokter.roosWil jij zelf nu ook een paar kilo’s kwijt en een healthy en happy levensstijl opbouwen? We hebben een speciale Fitgirlcode guides pagina gemaakt waar je alles vindt om jouw Fit Journey vandaag nog te starten! Voedingsschema's, full body workouts, berekende macro's en nog veel meer! Neem nu een kijkje!

[maxbutton id="57"]