Tips om uit dat dipje tijdens je fit journey te komen

Tips door michelle-den-elzen

Zo’n fit journey gaat altijd met een heleboel ups en downs. Het ene moment leef je in een enorme piek en gaat alles perfect. Maar een tijd later kan je opeens de motivatie kwijt zijn, of heb je het simpelweg te druk om op je voeding te letten en naar de sportschool te gaan. Problemen die we allemaal kennen, maar die ook best te tackelen zijn. We hebben enkele tips op een rij gezet om je motivatie te herwinnen en te kunnen knallen met jouw fit journey!

Bedenk waarom je het doet

Misschien ben je wel uit het oog verloren waarom je zo hard sport en netjes op je voeding let. Als dat zo is, kan het bijna als een irritante verplichting voelen om weer naar de sportschool te gaan. Bedenk op zulke momenten waarom je met jouw fit journey bent begonnen. Is het om af te vallen, om gezonder te worden of om beter in je vel te zitten? Probeer je doelen altijd in je achterhoofd te houden, want dat is juist je motivatie! Schrijf ze desnoods op waar je ze elke dag een paar keer tegenkomt, zoals op een briefje op de koelkast.

Vind een sportmaatje

Als je het lastig vindt om in je eentje te gaan sporten, kan het helpen om een BFFF (best fit friend forever) te zoeken. Want no way dat je afzegt als je weet dat zij nu in haar eentje moet gaan. Samen sta je sterk! Let wel op dat je iemand zoekt die dezelfde doelen heeft als jij, anders zou het zomaar kunnen dat je elkaar afremt in het behalen ervan.

Tips hoe je de perfecte sport buddy vindt? We hebben ze! >

fit motivatie

Houd je progressie bij

Vergeet niet waar je ooit bent begonnen, en waar je nu staat! Misschien ben je al aardig wat cm’s in omvang kwijt of juist enorm aangekomen in spiermassa. Je bent niet voor niks bezig geweest de afgelopen maanden en het is hartstikke zonde als je nu de handdoek in de ring zou gooien. Heb je foto’s van voordat je begon? Plaats ze dan eens naast een foto van nu. Van zo’n verschil raak je heus wel weer gemotiveerd!

Zoek iets wat je leuk vindt

Kijk jij eigenlijk elke week op tegen dat spinning klasje of dat rondje hardlopen? Zoek dan een sport die je wel leuk vindt! Misschien zit er diep binnenin jou een yogi, CrossFit fanaat of een chick met enorm talent voor sportief paaldansen. Je weet maar nooit! Sporten hoort leuk te zijn, geen straf, dus ga op zoek naar iets waar jij elke week naar uitkijkt in plaats van tegenop!

Met dit concept kan je super easy bij verschillende sportlocaties lessen volgen, om erachter te komen wat jij echt leuk vindt! >

Heb jij wel eens in een dipje gezeten waarbij je echt niet gemotiveerd was? En hoe kwam je daar weer uit? Deel je tips via de comments!

Bron header: Weheartit