VIDEO: Verleg je grenzen met jouw #FitGirlFirst

Video's door roos FG

Hi Fit Girls! Even een vraag: wanneer heb jij voor het laatst een sportieve overwinning gevierd?

Vroeger, als kind, probeerden we elke dag nieuwe dingen uit! Een radslag? Let's try it! Een dubbele draai om het klimrek? Hell yeah! We oefenden aan één stuk door, totdat het ons lukte. Ik dacht er vroeger nooit over na óf het zou lukken. Daar was ik van overtuigd. Gewoon blijven oefenen, en dan komt het vanzelf, toch?

Ik vraag me nu wel eens af waarom we daar als jonge vrouwen op een gegeven moment vaak mee stoppen. Onze grenzen verleggen. Iets nieuws leren. En dan bedoel ik dus een lichamelijke uitdaging. Jezelf een sportief doel opleggen, bijvoorbeeld een pull-up, en er dan gewoon vol voor gáán. Trainen totdat het lukt! We zijn soms bang om te falen, of durven gewoon niet. Ik heb jaren lang een suf rondje machines in de sportschool afgelopen, omdat ik niet wist dat ik méer kon. Ik voelde me niet zelfverzekerd in mijn lijf. Of was ik misschien ook verleerd hoe leuk het is? Om je grenzen op te zoeken door sport? Er is namelijk niks toffer, én een boost voor je zelfvertrouwen, dan dat ultieme gevoel van 'YES!' als je doel bereikt is!

Polar begrijpt dat als geen ander en maakte een inspirerende video met de hashtag #DiscoverYourFirsts. Dit is eigenlijk een oproep aan iedereen om stil te staan bij bijzondere Firsts in je leven. Wij (Aranka, Lotte en ik) waren hierdoor geïnspireerd en dachten na over onze eigen Fit Girl Firsts. Waar zijn wij de laatst tijd mee bezig geweest? Op welke recente prestatie zijn we trots? Wat hebben we bereikt? Dat mag gevierd worden. Of nee, dat móeten we vieren! Daarom delen wij nu op Fitgirlcode onze trotse momenten.

Voor Aranka is haar Fit Girl First: het inplannen van meer quality time met zichzelf. Naast haar drukke baan met het runnen van twee bedrijven, kiest ze er steeds vaker voor om thuis een yoga sessie in te plannen. Dit schiet er altijd snel bij in, maar ze vindt het super belangrijk. De laatste tijd zet ze de yoga juist op de eerste plek, iets wat haar vroeger niet altijd lukte, en daar is ze trots op! En terecht, babe!

Lotte is druk bezig geweest met het leren van pull-ups, één van de zwaarste oefeningen die er is! Het heeft veel trainingsuren gekost (en wat bloed, zweet, misschien wel een traan?) maar sinds kort trekt ze zich moeiteloos op aan een rek. Terecht, Lotte, dat je hier trots op bent en dat jij dit moment uitkoos voor je Fit Girl First. Ik kan me voorstellen hoe trots je was!!

Voor mij heeft de Fit Girl First met hardlopen te maken. Als je me volgt op Instagram (@fitgirlroos), dan weet je dat ik sinds deze zomer het goede voornemen heb om écht elke week een rondje te leren. Dat gaat hartstikke goed! Laatst breidde ik mijn rondje spontaan uit met intervalletjes en extra oefeningen. Wie had gedacht dat ik er zo'n lol in zou krijgen om te rennen? Goed bezig! (Yup, dat mag je soms best tegen jezelf zeggen).

Zo zie je maar: als je even volhoudt, kun je elk sportief doel bereiken. Een video zegt meer dan 1000 woorden, dus hier is 'ie! Kijk je mee?

In het filmpje gebruiken we de Polar A360 Fitness Tracker, kun je je mijn review nog herinneren? Dit horloge is uniek in zijn soort: het is een activiteitshorloge mét hartslagmeter in de pols, en hij is ook nog eens touchscreen met een super gelikt uiterlijk. Wat vooral heel chill is, is dat hij rekening houdt met verschillende soorten trainingen. Zo is je verbranding heel anders bij krachttraining dan bij hardlopen, en dat weet deze tracker. Kort gezegd: met stip de vetste Fit Girl Gadget van dit moment!

Ik ben super benieuwd: wat vind jij van de twee video's? Inspireert het jou tot het stellen van een nieuwe Fit Girl First? Ik ben benieuwd wat er op jouw sportieve bucketlist staat! Deel het met ons via de comments hieronder of op Instagram via #fitgirlfirst. Heb je een steuntje in de rug nodig om jouw doel te halen? Ik kan de Polar A360 echt van harte aanbevelen als fitness tracker. Ik gebruik 'm zelf dagelijks!

x

Roos

 

Met veel dank aan Barbell Strength voor het gebruiken van de locatie en Polar voor de toffe samenwerking. 

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.