Hi girls! Vandaag review ik hét nieuwe fitnesshorloge op de markt: de Polar A360. Dit horloge is een super geavanceerde activiteitstracker, met een hartslagmeter in de pols, een stappenteller, calorieënmonitor én mogelijkheden om te synchroniseren met je smartphone. Too good to be true? Nee, nog beter! Want het is ook nog een héél stylish apparaatje. 

The looks

Het horloge heeft een modern design met een verlicht touchscreen display. Er zit maar één klein zijknopje op, verder is alles touchscreen. Dit is echt een vooruitgang, vergeleken met die ouderwetse joekels van fitnesstrackers met duizend-en-een knoppen! Een pluspunt vind ik dat je zelf de bandmaat kunt kiezen (ik heb S), en dat het bandje makkelijk vervangbaar is. Ik heb een witte, maar ik kan er voor kiezen om een tweede band in een andere kleur aan te schaffen. Heel nice! Ik krijg veel complimenten over het horloge, ook wanneer ik mijn nette werkkleding draag. Het horloge is waterdicht, dus ook zwemmen behoort tot de opties.

polar2

Aan de slag

Ik ben altijd ongeduldig en wil apparaten direct kunnen gebruiken. No problemo! Het horloge laadt snel op en is dan klaar voor gebruik. Ik maakte via de website van Polar een account aan, zodat ik al mijn activiteiten kan terugkijken en analyseren. Ik stelde een aantal gegevens in (zoals mijn gewicht en mijn activiteitsdoel, dit is allemaal easy peasy). Ook downloadde ik de iPhone app, zodat ik mijn telefoon kan synchen met het horloge. Zo kan ik direct na mijn training mijn resultaat bekijken op mijn telefoon en kan ik mijn dagelijkse beweging in de gaten houden. Op deze manier kan ik ook gewaarschuwd worden bij telefoontjes, agenda afspraken of social media berichten zoals WhatsApp. Zo cool!

De bediening

Het grootste pluspunt aan de Polar A360 vind ik de software en het menu op het horloge. Dit bedient zó makkelijk! Je drukt een keer op het zijknopje, om de tijd te zien. Deze cijfers worden gaandeweg blauwer, naarmate je dichterbij je activiteitsdoel bent (dit werkt enorm motiverend, daarover vertel ik straks meer). Daarna swipe je omhoog of omlaag voor de opties: Mijn hartslag, Training, Mijn dag.

polar1

Tik je op “Mijn Hartslag”, dan start direct een hartslagmeting. Tik je op “Mijn Dag”, dan krijg je een overzichtelijke samenvatting van je stappenteller, je verbruikte calorieën en je activiteiten. Het horloge trilt ook als je te lang hebt stilgezeten. Zit je 55 minuten stil, dan trilt je horloge kort en komt er een melding: tijd om te bewegen! Je hebt dan 5 minuten om op te staan en iets te gaan doen. Doe je dit niet, dan krijg je een inactiviteitsstempel. Een vriendelijke reminder om van je luie ass af te komen.

Trainen met de Polar A360

Tijdens mijn trainingen, kies ik voor de optie “Training” in het hoofdmenu. Daarna kies ik (door te swipen) de vorm van training. Je kunt standaard kiezen uit Wandelen, Fietsen, Hardlopen, Krachttraining, Groepsles, Overige Indoor, of Overige Outdoor. In de webservice kun je uit meer dan 100 sportprofielen kiezen en kun je selecteren welke je in het horloge wilt zetten. Dit vind ik heel nice, want bij elk type sport zit een andere berekening in bijvoorbeeld het calorieverbruik. Als ik mijn keus gemaakt hebt, houdt de Polar A360 direct de tijd bij, en begint hij met een hartslagmeting en calorieënberekening.

IMG_9022
Het staafdiagram en calorieëntelling van mijn hartslagmeting tijdens Crossfit. Omdat het horloge waterdicht is, durf ik er gewoon met mijn vieze magnesium klauwtjes aan te zitten.

Gedurende mijn training kon ik via het zijknopje op het horloge direct mijn live hartslag zien. Je hoeft dus niet te wachten op een meting of zo. Je kunt het ook zo instellen dat je display altijd aan blijft staan en je het dus meteen kunt zien. Ook worden vijf hartslagzones bijgehouden in een staaftabelletje, vooral voor hardlopers of andere duursporters lijkt me dit ideaal. Daarnaast kun je tijdens de training zien hoe lang je al bezig bent en het aantal verbrande calorieën. Ik vond het heel cool om te zien dat ik tijdens een zware squat sessie, een hartslag van 170/minuut bereikte! Wow, dat had ik echt niet verwacht! En met een uurtje Crossfitten tikte ik de 600 calorieën aan. Heel gaaf om bij te houden!

Activiteitsanalyse

Als je jouw horloge met het USB-kabeltje verbindt aan je computer, worden alle gegevens ingeladen. Zo kun je precies terugzien of je goed bezig bent geweest. De software is (net als de Polar A360) ontzettend eenvoudig in gebruik. De grafiekjes zien er ook heel gelikt uit. Je kunt je overall activiteit terugkijken, en alle details van een specifieke training. Ben jij een Fit Girl die houdt van statistieken, getallen en bijhouden van je progressie? Dan weet ik zeker dat je hier geen genoeg van kunt krijgen! Ook de app is heel handig, hierin kun je direct na je training je resultaten bekijken en je algehele beweging zien over de hele dag.

Schermafbeelding 2016-04-05 om 20.52.21

Mijn hartslag tijdens een zware krachttraining. Je ziet precies wanneer ik bezig was, en wanneer ik rust nam.

IMG_0475

Het overzicht in de app: zo veel en op deze manieren heb ik vandaag bewogen. 178% van mijn dagelijks doel, oh yeah!

Mijn ervaring

De Polar A360 is mijn eerste fitnesshorloge, en in het begin moest ik even wennen. Ik vergat ik steeds om de activiteit op het horloge te staken, als ik klaar was. Dan had ik een kwartiertje gefietst, en kwam ik er pas na een uur achter, dat mijn horloge nog “aan” stond. Oeps, haha! Nu gebruik ik hem drie weken, en kan ik haast niet meer zonder. Het is zo leuk en leerzaam om meer te weten te komen over je verbranding. Je kunt hem zelfs ’s nachts dragen om meer te leren over je slaappatroon. Het is wel de bedoeling dat het horloge goed aansluit op de huid, anders pakt ‘ie je hartslag niet.
Ik heb het horloge ingesteld op een “medium” acitiviteitsdoel. Wat denk je, makkelijk te halen? Eh, nee hoor! Ik fiets elke dag 25 minuten en wandel best veel op mijn werk. Nou, daarmee red ik het niet! De Polar A360 motiveert mij echt om eventjes wat meer te bewegen dan normaal. Dat is in mijn ogen ook dé meerwaarde van dit horloge. Ik wil elke dag het gelukzalige moment ervaren, waarop het horloge trilt en ik mijn activiteitsdoel hebt behaald. Yihaa, goed bezig!

IMG_8959IMG_8960

De cijfers worden meer blauw ingekleurd, als je meer hebt bewogen. Dit simpele kleurentrucje werkt super motiverend. Ik wil nu de hele dag meer actief zijn!

Een puntje waar ik tegen aanliep, is dat het horloge om de pols moet zitten (logisch). Hierdoor moet ik tijdens zware krachttraining kiezen: draag ik mijn steunende polsbanden óf het horloge? Allebei kan niet. Meestal kies ik er dan voor om mijn Polar A360 maar eventjes niet om te doen, wat wel jammer is. Een oplossing is trouwens gewoon om er een hartslagmeter voor om de borst bij te bestellen, want die heeft Polar ook, en die kun je synchen aan jouw profiel.

Eindoordeel

Dit is mijn eerste fitnesshorloge, en volgens mij heb ik direct de jackpot! De Polar A360 is heel fijn qua design en gebruik, dat vind ik het belangrijkst. De software erachter is ontzettend slim, zodat je al snel beschikt over veel informatie. Binnen een paar minuten kun je er mee aan de slag. Er zijn niet veel mooie horloges op de markt met zoveel opties, inclusief een hartslagmeter om de pols. Het waterproof design, met de mogelijkheid om bandjes te wisselen, zijn leuke extra’s. De uitgebreide analyses zorgen ervoor dat je nooit uitgekeken raakt. Kortom: de Polar A360 is een absolute aanrader!

Heb je vragen over het horloge of twijfel je ergens over? Laat het me weten in de comments, hopelijk kan ik ze voor je beantwoorden!

polar3

 

Foto’s door: Barbell Strength

Recommended Posts

23 Comments

 1. Klopt het dat je dit horloge niet om je enkel kunt dragen? Aangezien het in sommige beroepen niet toegestaan is horloges te dragen.

  • Hi Else, dit weet ik niet, ik heb je vraag doorgegeven aan Polar. Ik doe het horloge zelf altijd aan mijn jas tijdens mijn werk (ik ben arts), alleen heb ik wel de indruk dat hij dan een beetje onderregistreert.
   Groetjes!

 2. Klinkt echt super

  Wat voor vorm van training kies je dan als je een crossfit wod doet?

  • Hi Lucienne! Er zit standaard de optie “Overige Indoor” op. Maar via de website kun je kiezen uit veel veel meer profielen om op je horloge in te laden, en dan kun je kiezen voor “Crossfit” 🙂

 3. Ik heb hem ook en echt super blij mee. Het motiveert inderdaad echt om soms wat neer te bewegen. Wel vind ik dat de zijkant naast het display wat wijder word, waardoor dit er niet meer super strak uitziet.

  • bemoei me er even stiekem mee hoor maar ik heb hem ook en ben ook fan! kan me helemaal vinden in roos haar review. Maar je kan via de website ook crossfit als sportprofiel instellen dan komt hij ook op je horloge.

   • Hi Sabrina! Leuk om te horen dat de A360 ook zo’n motiverende werking op jou hebt. Ik heb zelf geen last van een wijkend bandje. Misschien moet je even contact opnemen met Polar? Groetjes!

 4. Klinkt erg goed en ziet er super uit. Vroeg me alleen af of je ook intervaltrainingen kon instellen.

  • Hi Sjaraija! Interval training is geen special sportprofiel wat je kunt instellen. Maar je kunt met de Polar A360 wel veel meten tijdens intervaltraining: je ziet dan aan je hartslag precies de trainingsblokken.

 5. Hoi Roos,

  Zelf heb ik ook het horloge en ben er superblij mee. Echter starten mijn calorieën niet op 0 bij een nieuwe dag. Ik draag hem niet tijdens het slapen, dus ik vroeg me af waarom hij altijd rond de 350 begint met tellen. Weet jij hier toevallig meer vanaf?

  Thanks!

  • hij telt ook me metabolisme mee en die draait de hele dag door

  • Hi Lisanne, wat leuk dat jij er ook zo blij mee bent! Inderdaad in je slaap verbrandt je ook calorieen 🙂

 6. Ziet er super goed uit! Ik heb een horloge nodig voor mijn opleiding vroeg me alleen af of er ook een stopwatch en timer op zit? Dankjewel voor alle duidelijk informatie altijd !

  • Hi Prisilla! Er zit geen stopwatch functie op. Wel houdt het horloge de tijd bij tijdens het trainen, dus als je zelf bezig bent, kun je altijd zien hoe lang je bezig bent 🙂 En graag gedaan!

 7. Hallo
  Ik heb juist mijn A360 opgestart. In mijn icoon mijn dag komen al 545 calorien terwijl ik nog niets gedaan heb en mijn horloge nog maar juist aan heb. Hoe kan ik dit op o zetten?

  Dank u

  • Ik heb net hetzelfde probleem… Had ook nog maar net mijn A360 om en er stonden zelfs al 1096kcal aangerekend. Zou er een defect kunnen zijn?

   • Hi Ellen & Sabine,
    Hiervoor kun je het beste bij Polar zelf zijn, zij hebben daar vast antwoord op 🙂 Roos heeft hem alleen gereviewed. X Shelley

 8. Zéér slechte service van Polar. Bij alles: stuur maar op en dat duurt dan 2-4 weken. Terwijl je binnen de garantietermijn recht hebt om je geld terug te krijgen na 3 weken.
  Horloge registreert hartslag zeer onzorgvuldig. Soms zo’n 25 hartslagen minder dan feitelijk. Gevaarlijk dus en mee opletten!

  • Hi Ilse, dat is flink balen! Klinkt alsof je echt pech hebt gehad met je horloge. Hoop voor je dat het inmiddels is opgelost! X

 9. Ik heb sinds 2 dagen een polar a360.
  Geweldig horloge. Toch snap ik iets niet. Krijg je automatisch een melding als je te lang stil zit? Heb ik nog niet gehad of misschien beweeg ik genoeg. Heb geen idee. Weet jij of ik dit moet instellen?

  Groetjes, Ellen

 10. Meet de horloge ook de calorieën van gehele dag?

 11. Hallo,

  Wat een leuke review! Ik ben hier terecht gekomen omdat ik echt een tracker zoek voor mijn groepslessen. Ik doe 4x in de week aan bodypump, steps, shbam, zumba en bodyshape en deze lessen wil ik graag tracken wat ik verbrand aan calorieën. Kan dat met de Polar A360?

  Groet,

  Kelly

  • Hi Kelly! Dat kan zeker! 🙂 De Polar A360 berekent o.a. jouw calorieën tijdens de trainingen. Via de app Polar Flow kun je allerlei sporten toevoegen aan jouw horloge, zodat je per sport en training een secure berekening hebt. Wij zijn heel erg fan van het horloge – hopelijk jij ook!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.