WIN Raw Vegan diner voor twee bij Happy Earth Kitchen POP UP restaurant

Give aways door fitgirlcode

Happy Earth Kitchen verzorgt op zaterdag 5 maart een 100% rauw veganistisch 5-gangen diner. Fitgirlcode is erbij en ook en jij kan er bij zijn. Niet alleen kan je genieten van een heerlijk fit, voedzaam en culinair 5-gangen diner, maar ook andere foodie, fitties, vegans en raw vegans omtmoeten.

Op een geheime locatie, in de ‘speeldoos-achtige’ ambiance van een 18e eeuwse Soda fabriek in Rotterdam, word je verrast door een bijzonder menu dat ontworpen is om je lichaam op celniveau te voeden met onbewerkt, voedzaam, levend kwaliteitsvoedsel. De gerechten zijn bereid volgens het raw food principe, dus niet verhit boven de 40 graden, biologisch, glutenvrij, super gezond, rijk aan voedingsstoffen en enzymen, reinigend voor het lichaam en lief voor de aarde.

Wat moet je doen om kans te maken op een 2 persoons diner ter waarde van €109,-

 1. Word lid van de Happy Earth Kitchen Facebook pagina.
 2. Laat met een korte comment op de event page weten waarom jij er bij wilt zijn.

That’s it! De winnaar wordt dinsdag 1 maart bekend gemaakt.

Happy Earth Kitchen

Courgetti spaghetti

Om je alvast een voorproefje te geven van wat je kunt verwachten bij een raw vegan gerecht krijg je hier alvast het recept van een rauwe klassieker. De courgette spaghetti, ook wel bekend als zoodles (een samenvoeging van zucchini en noodles), zuchetti (van zucchini en spaghetti) of courgetti (van courgette en spaghetti). Hoe je het ook wilt noemen, de courgette spaghetti is voor veel mensen een geweldige introductie in de rauw veganistische keuken, omdat het zoveel meer is dan een salade. Het heeft het comfort-food effect zonder de lege calorieën en het zit vol met voedingsstoffen. Voor de gelegenheid heb ik het netjes opgemaakt, leuk voor als je gasten hebt. Maar zo niet, dan is het credo ongegeneerd genieten met een over-sized schaal op schoot, zonder zorgen over portion control. Geniet!

Happy Earth Kitchen

Ingrediënten

Hoeveelheid: 2 normale of 1 grote portie | Allergenen: lactose vrij, glutenvrij, sojavrij | Bevat geen suiker of toegevoegde olie.  

Voor de basis

 • 1 courgette
 • 6 cherry tomaatjes, in kwarten gesneden
 • paar zwarte olijven, in plakjes
 • handje rucola of ander garnering zoals kiemgroenten.

Voor de pesto saus

 • 1 avocado
 • flinke  bos basilicum
 • 30 gram pijnboompitjes
 • sap van een halve citroen
 • zwarte peper naar smaak
 • optioneel: teentje knoflook en/of zout

Benodigdheden

Spiralizer, foodprocessor of blender

Happy Earth Kitchen

Bereiding

 1. Maak met een spiralizer dunne slierten van courgette. (Indien je geen spiralizer hebt kun je ook een kaasschaaf gebruiken. Snijd hiermee plakken over de lengte van de courgette en snijd er daarna met behulp van een mes slierten van ter breedte van tagliatella).
 1. Doe alle ingrediënten voor de saus in de food processor of blender en draai er een pesto van (naar wens glad of juist met grove textuur).
 2. Mix de courgette slierten en de saus in een grote schaal.
 3. Verdeel de ‘spaghetti’ over twee borden. Garneer met de cherry tomaatjes, olijven en rucola of ander garnering naar keuze.

Gebruik bij voorkeur biologische ingrediënten. Wil je toch liever voor een warm gerecht gaan, kun je er altijd voor kiezen om de courgette slierten licht te stomen of gewone spaghetti als basis te gebruiken.

De kookvideo van dit recept en meer Happy Earth Kitchen recepten vind je op www.happyearthkitchen.com

Meest Gelezen

Niets gevonden om hier te tonen.