DEZE WINACTIE IS GESLOTEN. DE WINNAAR IS GECONTACTEERD VIA EMAIL. 

Toen ik met kennis over de wisselwerking tussen hormonen en levensstijl mijn eetgewoonten ging veranderen, ontdekte ik dat heel veel inspiratie kon halen uit de Marokkaanse keuken. Zo ontwikkelde ik een diverser, gezonder, en glutenvrij eetpatroon, geïnspireerd door de traditie van mijn grootouders. Mijn favoriete recepten heb ik verzameld in dit boek. Frisse smoothies, aantrekkelijke ontbijtjes, vlees-, vis- en vegetarische gerechten, simpele salades en zoete hapjes. Allemaal gezond en glutenvrij!

 

HV-JWfood-20150006Mijn versie van de hamburger

In Marokko zijn sandwiches met gehakt een veel gegeten lunch: voor mij een reden om als uitdaging een vegetarische lunch te bedenken. Dit deed ik toen vrienden langs zouden komen en mij vroegen of ik hamburgers wilde maken. Ik had niet zo’n zin in vlees en besloot het gehakt te vervangen door linzen. Ik gebruikte baharatkruiden, oorspronkelijk uit het Midden-Oosten. Dit kruidenmengsel wordt vooral gebruikt voor het op smaak brengen van vlees. Het bleek een gouden combi! Zo kregen de linzen toch een hamburgersmaak, maar wel met een Arabische twist.

 

“In dit recept eet ik de linzenburgers tussen blaadjes little gem in plaats van een broodje. Lekker fris, knapperig en gezond!”

Ingrediënten

 • 200 g linzen
 • 1 sjalot
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el verse peterselie
 • 2 tl baharat (specerijenmengsel)
 • 2 kleine eieren
 • 60 g havermout
 • 4 el sesamzaad
 • 1 el kokosolie
 • 2 kropjes little gem
 • 2 gele paprika’s (geroosterd en ontveld)
 • 2 tomaten (in plakken)
 • 2 el gemengde kiemen of alfalfa

Bereidingswijze

 1. Kook de linzen in ruim water in 20 minuten gaar.
 2. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
 3. Doe de linzen in een keukenmachine met de sjalot, knoflook, peterselie, baharat, eieren, havermout, zout en peper.
 4. Maal alles kort tot een grove puree (het linzenmengsel mag nog wat structuur hebben. Is het mengsel te nat, roer er dan een extra lepel havermout door.
 5. Laat het mengsel een half uur in de koelkast opstijven.
 6. Verhit de oven voor op 180 graden.
 7. Vorm 4 mooie linzenburgers van het mengsel.
 8. Strooi het sesamzaad op een bord en haal de burgers erdoorheen, zodat ze bedekt zijn met een laagje zaadjes.
 9. Verhit een beetje kokosolie in een koekenpan en bak hierin de linzenburgers een paar minuten per kant, tot ze mooi bruin en krokant zijn.
 10. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de burgers erop.
 11. Bak ze nog 15 minuten in de oven.
 12. Bouw de burgers op door stevige blaadjes little gem sla te gebruiken als ‘broodje’.
 13. Leg hierop een plak tomaat, de linzenburger, paprika, een plukje kiemen en eindig weer met een slablad.
 14. Serveer de burgers met een homemade dipsaus naar keuze. Eet smakelijk!

 

Cover_Havermout_voorzijde_HR

Ik heb leuk nieuws voor de lekkerbekken onder jullie, want ik mag één gesigneerd exemplaar weggeven van mijn boek Tajine tot Havermout! Wat je moet doen? Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief, en reageer onder dit artikel waarom jij zou moeten winnen. Wie weet ben jij straks wel de gelukkige die dit fijne kookboek op de deurmat ontvangt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief:

De winnaars worden 11 augustus 2016 gecontacteerd via email. 

Recommended Posts

17 Comments

 1. Jaaa! Het boek van Jamila wil ik SUPER graag hebben! Healthy food, geinspireerd op de Marokkaanse keuken is toch n droom die uitkomt? Supersmakelijk verantwoord eten… ik hou dr van!

 2. Omdat ik dol ben op nieuwe recepten, druk bezig ben me te verdiepen in gezonde voeding en bovenal het mezelf gun omdat ik nooit iets win;)

 3. Wat een heerlijk recept staat hierboven! Wie had dat gedacht dat je ooit een gezonde hamburger kon maken. Hier hou ik dus van, heerlijke recepten op een gezonde en verantwoorde manier. Ik ben erg nieuwsgierig naar nieuwe recepten, het lijkt me dan ook super dit heerlijke recepten boek te winnen!

 4. Omdat het perfect aansluit bij de FitGirlCode-methode die ik volg, gezond/goed voor je lijf, lekker en met veel multiculturele vriendengroep een must om deze eetculturen ook goed en verrassend te kunnen combineren. Ik sta te trappelen om de recepten uit het boek van Jamila te kunnen proberen! ?

 5. Waarom ik dit boek moet winnen? ik ben pas 31 oktober jarig en hij staat nu al op mijn verlanglijstje, maar eigenlijk kan ik gewoon helemaal niet meer wachten! Afgelopen jaar ben ik in marrakech geweest en ik word weer gelukkig als ik aan die heerlijke geuren en smaken denk, niets liever dan dat namaken in mijn eigen keuken!

 6. Ik ben dol op gezonde recepten uit zo veel mogelijk verschillende landen, van de Marokkaanse keuken weet ik niet zo veel af en met dit boek zou ik veel kunnen leren over de gezonde Marokkaanse recepten 🙂

 7. Yes, please! Nog niet zolang geleden ontdekt dat ik coeliakie heb!

 8. Dit boek lijkt me geweldig! Ik houd enorm veel van koken en nu ik mijn levenstijl aan hebt gepast wil ik ook echt lekker maar vooral gezond koken. En dat lukt met dit boek erbij natuurlijk helemaal. Het recept uit het artikel staat vanavond op de planning, en ik hoop dat ik nog meer inspiratie uit dit boek zou kunnen halen, lijkt me geweldig!

 9. Dit boek is gewoon perfect voor mij. Ik hou van gerechten met linzen en kikkererwten, omdat ik sinds een paar maanden alleen nog maar vegetarisch eet. Daarnaast is havermout in ieder ontbijt van me te vinden. Het is altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen en daar is dit boek perfect voor.

 10. Ik eet graag gezond en lekker,en probeer graag zoveel mogelijk recepten uit velerlei landen. benieuwd naar dit boek!

 11. Ik zou dit boek heel graag willen winnen omdat ik hou van koken en recepten verzamelen! Mensen vragen altijd aan mij of ik ideeën heb voor hen, dus ik zou graag de recepten uit jouw boek aan mijn repertoire toe voegen! Super lekker en gezond, wat wil je nog meer 🙂

 12. Ik ben helemaal gek op de Marokkaanse keuken en op het moment moet ik afvallen voor een operatie. Ik zou echt heel graag al daarvoor het boek willen winnen om lekker en toch gezond te kunnen eten. Zelf maak ik regelmatig een heerlijke vistajine. Toevallig hou ik ook heel veel van havermout…:-)

 13. Ik zou m graag willen winnen! 13 augustus word ik 27 en wil ik het roer omgooien! Ik kan wel wat tips gebruiken!

 14. jaa leuk! Waarom? omdat ik vrij inspiratieloos ben op het gebied van voedzaam eten maken en ik daar niet genoeg inspiratie voor kan krijgen, ik vind koken namelijk erg leuk! Bovendien hou ik erg van de Marrokkaanse keuken en zou zelf ook Arabisch geïnspireerde gerechten maken in plaats van deze alleen maar bij vrienden te eten.. Momenteel kom ik zelf niet verder dan couscous.

 15. Het recept ziet er al super uit! Ben heel benieuwd naar meer. Ik ben altijd op zoek naar inspiratie voor mijn nieuwe levensstijl vol gezonde producten, dus het boek zou perfect in mijn collectie passen 🙂

 16. Ik ken de Marokkaanse keuken eigenlijk niet,
  Maar heb wel te maken met groot verdriet.
  Wat ik graag doe om er tegen te vechten?
  Het uitproberen van de heerlijkste gerechten!
  Want als je bezig bent in de keuken,
  Begint je leven gelijk “op-te-leuken” 🙂
  En word je bijna vanzelf een beetje blij,
  Dus dit kookboek is écht iets voor mij.
  Graag maak ik kans op een exemplaar,
  En maak ik zelf zo’n bijzondere maaltijd klaar…
  Oh wat hoop ik dat ik win,
  Vandaar dat ik dit rijmpje verzin 😀

 17. Wauw wat een toffe actie! Lijkt me echt super om dit gave boek te winnen. Ik ben een echte lekkerbek en houd ervan om lekker te koken. Dit boek gaat me zeker helpen om mijn eetgewoonten te veranderen en nog gezonder te gaan eten! Ik heb nu al zin om een lekker glutenvrij receptje te maken en mezelf daar eens heerlijk mee te verwennen deze zomer.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.