Yes! Chocola eten voor je gaat sporten is goed voor je

Tips door Chloe

Ben jij ook een echte chocolade freak? Melk, puur, wit of hazelnoot: het is allemaal even goddelijk. En hoewel je misschien altijd dacht dat chocola wel het laatste is wat je moet eten als je gaat sporten, is nu het tegendeel bewezen. Chocola eten voor je gaat sporten is namelijk goed voor je.

Snacken voor het sporten

We kennen het allemaal wel: je staat al in de startblokken om naar de sportschool te gaan en beseft je opeens dat je toch wel trek hebt. Sporten op een lege maag is natuurlijk niet verstandig, maar een hele maaltijd is ook geen goed plan. Je hebt dus iets nodig waar je even een opkikker van krijgt en niet te zwaar op je maag valt. Een stuk fruit of klein schaaltje yoghurt is hiervoor prima, maar je kan ook gewoon een stuk chocola eten.

Chocola eten voor je gaat sporten

Dit had je waarschijnlijk niet verwacht, maar chocola is de ideale snack als je nog even wat naar binnen wilt werken voor je workout. Het gaat dan wel om pure chocolade. Wanneer je chocola eet maakt je lichaam endorfine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt en je minder gestrest bent. Wanneer jij dus iedere keer voor je gaat sporten een stukje chocola eet, zullen je hersenen dit linken aan het sporten. Zo ga je dus met een gelukkig gevoel naar de sportschool.

Voordelen van chocola eten voor je gaat sporten

Wanneer je je even slap voelt voor je naar de sportschool gaat, kan een stukje pure chocola je hongergevoel even stillen. En wist je dat het eten van pure chocola ook je ademhaling verbetert? Wel zo handig als je staat te zwoegen in de gym. Laat dat bakje yoghurt voortaan dus maar staan en pak een lekker stukje pure chocola. Hoe puurder, hoe beter. Probeer je wel in te houden en niet de hele reep op te eten. Anders zal het natuurlijk alleen maar tegenwerken.