Zo ga jij fit het nieuwe jaar in

Tips door roos-aduagyei

Gezond eten en veel sporten horen vast bij veel van jullie tot de goede voornemens van 2016. Niet zo gek, want wat is een beter moment om je levensstijl om te gooien dan op de eerste dag van het nieuwe jaar? December is niet de meest ideale maand om je bezig te houden met een gezonde levensstijl. Zo'n frisse start in januari is dan natuurlijk meer dan welkom. Ik zet de beste tips op een rijtje waardoor je met een perfecte start fit het nieuwe jaar ingaat!

1. Leeg je voorraadkast

Wanneer er her en der nog ongezonde restjes liggen van de feestmaand zul je natuurlijk geneigd zijn die op te eten. Maar wanneer je op 1 januari direct start met je goede voornemen om gezonder te eten, kun je die maar beter lozen. No excuses! Doneer je chocola en andere crap aan familie en vrienden of vries ze (wanneer mogelijk) in. Dan kun je ze opeten in het eerst volgende weekend of tijdens een ander feestje.

2. Ga niet diëten

Je zult niet de enige zijn die na kerst en nieuwjaar een paar kilo's zwaarder is. Mijn tip is om toch niet te gaan diëten. Een dieet is van tijdelijke aard en vaak is het lastig vol te houden. Wanneer je focust op een gezonde levensstijl hoef je jezelf ook minder te ontzeggen. Een gezonde levensstijl is voor de rest van je leven. En de rest van je leven zonder M&M's wordt lastig, if you know what I mean. Je ziet misschien niet direct resultaat, maar zodra je resultaat ziet is het tenminste wel blijvend.

tips om fit te blijven tijdens de feestdagen

3. Ga naar de gym (vaak!)

Heb jij 2015 in je droombody afgesloten of moet je daar nog even voor knokken? Veel sporten is een perfecte manier om het nieuwe jaar in te gaan. Als je dit niet gewend bent kan het best even lastig zijn. Maar je kunt maar beter krachtig beginnen om de juiste toon te zetten voor de rest van het jaar. Ga dus in de eerste weken van januari (net zoals de rest van Nederland) vaak naar de gym en probeer dit de rest van het jaar vol te houden. Een goed begin is het halve werk!

4. Beweeg 30 minuten per dag

Iedere dag bewegen is heel belangrijk. Bewegen zorgt voor een goede bloedsomloop en conditie. Daarnaast helpt het ook tegen stress en pijntjes. 30 Minuten lijkt misschien veel wanneer je een vol geplande dag hebt, maar het valt best mee. Even een rondje wandelen in je lunchpauze en je hebt hem al binnen! Je concentratie wordt ook bevorderd door bewegen, dus zo zorg je er ook voor dat je na de lunch niet in een dipje raakt. Of doe eens een avondwandeling na het eten samen met een vriendin. Zo zorgen jullie ook nog voor wat extra quality time!

fit

5. Plan leuke dingen

Sporten en gezond eten zijn niet de enige dingen die je energie zullen geven in 2016. Het ondernemen van leuke activiteiten met vrienden of familie geeft ook altijd veel energie. Dus zorg dat je iedere week wat leuks op de planning hebt staan waar je naar uit kunt kijken. Dit kan natuurlijk ook in je eentje. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een proefles kickboksen om je cardio wat op te krikken of verken een nieuwe stad in het weekend. Er zijn zo veel leuke dingen die je kunt doen!

6. Zoek een buddy

Samen sta je sterker. Zoek dus een vriend of vriendin waarmee jij fit het nieuwe jaar in wilt gaan. Ga samen een keer naar het strand om daar hard te lopen of sport één keer in de week samen. Het is altijd fijn om iemand dichtbij te hebben waar je alle struggles mee kunt delen. Je levensstijl omgooien gaat namelijk niet zonder slag of stoot. Zo kun je elkaar een hart onder de riem steken wanneer het wat lastiger is op sommige momenten.

Hopelijk zullen deze tips jou helpen om fit het nieuwe jaar in te gaan. Ik ga ze zelf zeker gebruiken om te zorgen voor een goede start. Een goed begin is immers het halve werk! En mocht je iets meer hulp zoeken, dan is de #FITGIRLCODE guide echt iets voor jou! 8 Weken oefeningen, makkelijke recepten, boodschappenlijstjes, mindfulness oefeningen en nog veel meer! Kortom: dé tools die jou helpen je fit journey te kickstarten. Wij starten 4 januari. Doe je met ons mee?