Dit zijn de populairste en beste diëten

Lifestyle & Tips door roos-aduagyei

Ieder jaar wordt er door U.S. News een dieet ranking gepubliceeerd. Wij zijn bij #FITGIRLCODE niet echt fan van diëten, want wanneer je een transformatie wilt ondergaan kun je het beste kiezen voor een gezonde levensstijl waarin je bewust eet en regelmatig beweegt. Maar als je dan tóch voor een dieet wilt gaan: kies dan voor een dieet dat gezond is en waarbij je genoeg kunt eten. Ben jij benieuwd welk dieet het beste werkt, of welk dieet juist het gezondst is? Lees dan snel verder want ik zet ze allemaal voor je op een rijtje.

 

Beste diëten in het algemeen

1. Dash dieet. Dit dieet heeft als doel het voorkomen en verlagen van een hoge bloeddruk. Het idee is simpel: Eet meer proteïnen, vezels, groenten en fruit. En stop met het eten van vettig en ander ongezond eten. Ook zul je moeten letten op de inname van koolhydraten en zout. Het is wel een prijzig dieet en wanneer je niet gewend bent om gezond te eten kan het pittig zijn om vol te houden.

2. TLC dieet. Dit dieet verlaagt je cholestorol. Met dit dieet schijn je 8 tot 10% van je slechte cholestorol verlagen binnen 6 weken. Met dit dieet is het ook de bedoeling dat je vrijwel geen verzadigde vetten binnenkrijgt. Ook eet je hierbij iedere dag flink wat vezels. Je moet dus goed letten op de voedingswaarden van ál je eten en je moet dit dieet helemaal in je uppie volgen.

3. Mind dieet. Het doel van dit dieet is om Alzheimer te voorkomen door gezond te eten. Je verbant in principe al het eten dat een negatief effect heeft op de werking van het brein. Eten dat je veel voorbij zult zien komen in dit dieet zijn: Groene groenten, noten, fruit, bessen en vis. Eten dat je moet vermijden: Rood vlees, boter, kaas, snoepjes en fast food.

 

Beste diëten om af te vallen

1. Weight watchers. Dit dieet klinkt jullie waarschijnlijk allemaal bekend in de oren. Wanneer je dit dieet volgt verlies je naar zeggen 1 kilo per week. De filosofie van dit dieet is dat je gezonde keuzes moet maken en niet enkel op calorieën moet letten. Weight Watchers werkt met een puntensysteem en je krijgt support van mensen die met behulp van dit dieet al veel zijn afgevallen. Omdat heel veel mensen het volgen ben je nooit alleen! Wel is het erg prijzig en het puntensysteem kan redelijk op je zenuwen gaan werken.

2. HMR programma. Het doel van dit dieet is om gewicht te verliezen door calorieën te verlagen door middel van maaltijdvervangers. Ook ligt de focus erg op het eten van veel groenten en fruit. Bij dit dieet leer je veel over een gezonde voedingsstijl waar dagelijks bewegen een onderdeel van is. Een aantal gerechten wordt vervangen door shakes, repen en ontbijtgranen.

3. Biggest loser diet. Je kent het wellicht al van de succesvolle TV serie uit Amerika. Dit dieet heeft een simpele filosifie: We eten ongezond en dit moet beter kunnen. De focus ligt op het regelmatig eten van gezonde en vullende maaltijden. Ook is beweging een belangrijk onderdeel van dit dieet. Er zijn verschillende boeken te koop die je gemakkelijk kunt volgen. Er is ook een bootcamp programma van 30 dagen waarin je work-out video's ontvangt. Er is zelfs een Biggest Loser Resort in Amerika waar je voor een luttele prijs van 2000 dollar per week de kilo's eraf kunt werken met behulp van diëtisten en trainers.

Hier vind je een uitgebreide beschrijving van ieder bovengenoemd programma. Ik vind het leuk om te zien dat de diëten die gezond zijn hoog in de ranking staan. Crashdiëten zijn dan wel populair, ze zijn alles behalve verstandig. Het bewust veranderen van je levensstijl zorgt voor een blijvend resultaat en daar zijn de meeste van deze diëten zich ook van bewust. Yay!

Zoals je zelf wel weet is er geen 'perfect dieet'. Ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Wat bij de één werkt kan bij de ander faliekant misgaan. Sommige mensen zweren zelfs bij een leven zonder dieet. Het belangrijkste is dat je een gezonde voedingsstijl kunt vinden die je gemakkelijk je hele leven vol kunt houden. Soms kost het helaas best wat tijd voor je dat perfecte recept gevonden hebt.

De #FITGIRLCODE guide kan je helpen bij het kickstarten van jouw gezonde levensstijl. Doe jij met ons mee?