Zo sport je veilig in het donker

Fit & Training door robin-den-besten

We moeten er nu toch echt aan toe geven, de herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. (Al voelt het inmiddels meer als winter, brr.) Maar dat betekent niet dat we nu niet meer buiten kunnen sporten! Een lekker rondje hardlopen of die bootcamp les in het park: het gaat gewoon door. Maar hoe kun je veilig blijven sporten in het donker? We hebben tips! 

1. Zorg voor opvallende kleding

Veilig sporten begint bij goede kleding. Zorg ervoor dat je lampjes om je armen of aan je jas draagt en koop kleding met reflectoren er in. Zo val je op en zie je er ook nog eens flitsend uit. Heb je meteen een goed excuus om nieuwe sportkleding aan te schaffen. ;) Wat dacht je bijvoorbeeld van dit jasje of deze legging?

2. Een andere route

Loop je normaal altijd via onbelichte paden en bosweggetjes, kies er nu dan voor om te lopen door een woonwijk. Het is misschien een minder interessante route dan normaal, maar het is wel beter voor je veiligheid. Zorg wel dat je van tevoren de weg al een beetje kent, anders raak je misschien verdwaald.

3. Houd je hoofd er bij

Ondanks die opvallende kleding ben je soms toch moeilijk te zien in het verkeer. Luister geen of zachte muziek en loop altijd het verkeer tegemoet. Zo ben je beter te zien en kun je zelf ook alles goed in de gaten houden.

4. Wees bereikbaar

Neem altijd je telefoon mee en zorg dat mensen weten dat je buiten je workout aan het doen bent. Mocht er iets gebeuren dan is een belletje snel gepleegd en ben je zo weer terug bij huis. Ook handig als je even de weg kwijt bent in het donker, Google Maps er bij en op naar huis ;).

5. Vind je BFFF

Samen sporten is leuker toch? Heb jij even geen zin om te gaan, jouw workout buddy vast wel. Naast leuk is het natuurlijk ook een stuk veiliger om met z’n tweeën te gaan. Zo kun je elkaar in de gaten houden en is er altijd iemand je, mocht er iets gebeuren.

Met deze tips kun je met een gerust hart verder gaan aan je dagelijks workout. Sport jij buiten tijdens de donkere maanden, en hoe bescherm je je dan? Of ga je toch liever voor een binnensport?

Ben je benieuwd wat de voordelen zijn van buiten sporten? Lees dan dit artikel eens! >