tea tree olie toepassingen

Je hebt ongetwijfeld weleens van tea tree olie gehoord. Deze olie wordt gemaakt van de bladeren van de Australische boom melaleuca alternatifolia. Het werd al eeuwen door de Aboriginals gebruikt voordat wij in het westen de unieke eigenschappen van de olie ontdekten. En dat terwijl er slechts weinig natuurlijke producten zijn die zoveel geneeskrachtige toepassingen hebben als tea tree olie. Wij hebben 10 tea tree olie toepassingen op een rijtje gezet!

10 tea tree olie toepassingen

Let op: Tea tree olie is niet bedoeld voor oraal gebruik! Als je de olie in pure vorm koopt, moet je het bovendien altijd verdunnen voor je het op je huid aanbrengt.

#1. Acne

Heb je last van puistjes? Dan kun je het beste een speciale tea tree stick kopen om (beginnende) puisjes mee aan te stippen.

#2. Voetschimmel en schimmelnagels

Tea tree olie bevat Terpinen-4-ol, waarvan is bewezen is dat het veel soorten schimmels doodt. Doe wat druppels tea tree olie in een voetenbadje om van voetschimmel of schimmelnagels af te komen.

#3. Scheerirritaties

Los een paar druppeltjes tea tree olie op in toverhazelaar, doop er een watje in en dep de delen van je huid waar je last hebt van scheerirritaties.

#4. Wratjes

Verdun tea tree olie met bijvoorbeeld kokosolie of olijfolie en breng dit met een wattenstaafje aan op de wrat. Herhaal dit twee keer per dag tot de wratjes verdwijnen.

#5. Handgel

Onderzoeken hebben uitgewezen dat tea tree olie in staat is om meerdere veelvoorkomende bacteriën en virussen te doden, waaronder E. coli, S. pneumoniae en H. influenzae.

#6. Ontsmettingsmiddel voor wondjes

Maak je wondje eerst goed schoon met water en zeep. Meng vervolgens een theelepel kokosolie met een druppeltje tea tree olie. Doop een wattenstaafje in het mengsel, dep het wondje ermee af en bedek met een pleister. Herhaal dit twee keer per dag tot zich een korstje heeft gevormd.

#7. Littekenserum

Tea tree olie bevat antioxidanten die de regeneratie van huidcellen stimuleren. Meng tea tree olie met bijvoorbeeld kokosolie om je eigen littekenserum te maken en masseer zit dagelijks in op littekens om ze minder zichtbaar te maken.

#8. Schoonmaakmiddel

Vul een lege spuitfles voor 3/4e met water en voeg daar een scheut appelazijn en 20 druppels tea tea olie aan toe. Goed schudden voor gebruik! Spray direct op oppervlakken en veeg schoon met een droge doek.

#9. Blaasontsteking

Dankzij de antibacteriële eigenschappen is tea tree olie hét middel om de bacterie te doden die verantwoordelijk is voor blaasontstekingen. Doe 3 druppels tea tree olie in 125 milliliter gedestilleerd water en gebruik dit om dagelijks de urinebuis-opening te wassen, tot de klachten afnemen.

#10. Hoofdluis

Tea tree olie wordt vaak gecombineerd met nerolidol of lavendelolie voor het bestrijden van hoofdluis. Een druppeltje tea tree olie in je capuchon is ook een goede preventiemethode!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.