5 tips voor sweatproof make-up

Lifestyle & Tips door chrismuru

De zomer gaat gepaard met hoge temperaturen, en dat betekent vaak ook zweten. Maar make-up en zweet gaan meestal niet goed samen! Wil je voorkomen dat je gezicht eruitziet alsof het aan het smelten is? Wij hebben 5 tips voor sweatproof make-up op een rijtje gezet!

Zo creëer je sweatproof make-up

#1. Sla je moisturizer niet over

Wanneer het warm en vochtig weer is, heb je misschien de neiging om de moisturizer over te slaan en direct je make-up aan te brengen. Maar een hydraterende basis is juist belangrijk om te zorgen dat je make-up goed blijft zitten. Dat is omdat wanneer je huid te weinig vocht krijgt, het daarop reageert door juist méér olie en talg te produceren. Wat halverwege de dag resulteert in een glimmende, vettige huid. Een goede moisturizer is op een hete zomerdag net zo belangrijk als op een ijzige winterdag! Het is echter wel raadzaam om ’s zomers voor een wat lichtere formule te kiezen.

#2. Gebruik een primer of fixing spray

Een goede primer is dé oplossing om te zorgen dat je make-up de hele dag mooi blijft zitten. Ook een fixing spray kan veel verschil maken. Als je snel last hebt van een vette huid, kan het raadzaam zijn om een matterende primer te gebruiken.

#3. Less is more

Less is more, zeker op de warmere dagen van het jaar. Wanneer je meerdere lagen foundation aanbrengt en die zich met zweet gaan mengen, krijg je al snel een zichtbaar plamuur-effect. Bovendien zullen je poriën sneller verstopt raken. Hoe minder je op je huid aanbrengt, hoe kleiner de kans dat je make-up gaat uitlopen en smelten wanneer je huid warm wordt. Vergeet ook je zonnebrandcreme niet!

#4. Blot, blot, blot!

Blotting papers zijn ideaal om zweet en talg te absorberen voordat ze je make-up laten uitlopen. In plaats van blotting papers kun je ook een beauty sponsje gebruiken – maar zorg wel dat die schoon is!

#5. Gebruik waterproof mascara over je normale mascara

Als je de pandabeer-look wilt vermijden, dan heb je wellicht de neiging om een waterproof mascara te gebruiken. Het nadeel is dat die waterproof mascara’s vaak zo goed zijn dat je ze ’s avonds nauwelijks kunt verwijderen zonder dat je een paar wimpers moet opofferen. De oplossing? Eerst een laagje normale mascara (check de beste natuurlijke mascara's!), en daarover heen een of twee lagen waterproof mascara. Zo behoud je die langdurige, vlekvrije look, terwijl de basis van gewone mascara ervoor zorgt dat je ’s avonds makkelijk je ogen kunt schoonmaken.