Deze 5 supplementen kunnen je menstruatieklachten verlichten

Lifestyle & Tips door chrismuru

Bloed, krampen, stemmingswisselingen, een opgeblazen gevoel… voor veel vrouwen is de tijd van de maand allesbehalve leuk. Het liefst zou je de hele week lekker met een bak thee op de bank blijven liggen om te Netflixen. Helaas hebben de meesten van ons die luxe niet. Gelukkig zijn er wel supplementen die je kunt nemen. Die kunnen je menstruatieklachten verlichten en je maandelijkse shark week wat draaglijker maken.

Menstruatieklachten verlichten? Probeer deze supplementen!

#1. Magnesium

Magnesium staat erom bekend om bij te dragen aan een betere nachtrust, maar het doet nog meer. Gaat jouw menstruatie geregeld vergezeld door krampen? Meerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat nemen van magnesium supplementen effectieve verlichting kan bieden. Daarnaast zouden ze kunnen helpen om de frequentie van menstruele migraine te reduceren.

#2. Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren, die je aantreft in onder andere vis en noten, bieden veel gezondheidsvoordelen. Zo zouden ze het risico op hartproblemen reduceren en de kans op het ontwikkelen van borstkanker verlagen. Maar omega-3 supplementen kunnen ook helpen om het ongemak tijdens je menstruatie te verminderen.

#3. Monnikspeper

Vitex agnus-castus is een boom die voorkomt in Centraal-Azië en het Mediterraan gebied. Naar verluid zouden de vruchten van deze boom tijdens de middeleeuwen gebruikt zijn door monniken om hun seksuele verlangens te onderdrukken. Vooralsnog is díé eigenschap van de vruchten niet wetenschappelijk aangetoond. Maar er is wél overtuigend bewijs dat monnikspeper-supplementen PMS-symptomen  reduceren.

#4. Gember

Heb je last van zware menstruaties met hevige bloedingen? Gember zou kunnen helpen om je menstruatie te verlichten. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat het helpt om pijnlijke krampen te verminderen.

#5. Ginkgo biloba

De officiële naam van deze Japanse notenboom is afgeleid van het Japanse ginkyo, dat vertaald kan worden als ‘zilveren abrikoos’. Eigenlijk zijn het geen echte vruchten zijn die deze boom produceert. Maar de zaden hebben een vlezige huid, waardoor het wel vruchten lijken. Ze bevatten krachtige antioxidanten en terpenen. Deze hebben een ontstekingsremmende werking en stimuleren de bloedsomloop. Ook zou ginkgo biloba een effectief supplement zijn voor het verlichten van menstruatieklachten.

Lees ook: Waarom je poes kiest voor biologische tampons