10x redenen waarom jouw beste vriendin de allerleukste is

Lifestyle & Tips door michelle-den-elzen

Het is bijna Valentijnsdag! De meesten vieren die dag romantisch met hun boy/girlfriend. Maar wij vinden dat je op Valentijnsdag aandacht mag besteden aan alle lieve mensen om je heen. Dus ook je moeder, opa of jouw beste vriendin! Vandaag zetten we 10 redenen op een rij waarom jouw beste vriendin de allerleukste is. (En hoe gelukkig jij kunt zijn dat je haar gevonden hebt en BFF mag noemen!)

Oh en eh, over Valentijn gesproken! Wist je al dat Jogha een ongelofelijk toffe Valentijnsactie heeft? Bij een besteding vanaf €50,- krijg je de supermooie gym bag (t.w.v. €29,95) helemaal gratis bij je bestelling. Die wil je! Je kunt hem natuurlijk voor jezelf houden, maar wie weet is jouw BFF ook wel hartstikke blij met zo'n mooi cadeau. :) Gebruik de code 'JOGHAVALENTINE' bij het afrekenen! 

1. Ook al zie je elkaar weken niet, er verandert nooit iets

Soms zijn jullie allebei even te druk om elkaar te zien. Maar of dat iets aan jullie vriendschap verandert? Zeker niet! Jullie pakken de draad gewoon weer op wanneer jullie elkaar weer zien. Sterker nog, het voelt helemaal niet alsof het al een maand geleden is dat je haar zag. Het had zo gisteren kunnen zijn dat jullie helemaal dubbel lagen om die rare Facebookpost van dat oude klasgenootje.

2. Haar familie voelt als je eigen familie

Je komt bij je beste vriendin al zo lang over de vloer, dat het een beetje als je eigen familie voelt. Waarschijnlijk kende je jouw beste vriendin zelfs al toen ze nog thuis woonde, waardoor er geregeld weekendjes logeren op het programma stonden! Je weet dus alle ins & outs over haar gezin, geeft bij elke verjaardag de hele familie drie hartelijke zoenen en appt vaker dan je zou willen toegeven met haar moeder. Yes, you are part of the family.

3. Jullie hebben een enorm assortiment aan inside jokes

Het is af en toe enorm vervelend voor iedereen om jullie heen, maar jullie schieten zo ontzettend vaak in de lach. Zelfs in de meest normale gesprekken horen jullie wel een woord dat jullie doet denken aan dat ene grappige moment. Soms is een blik al genoeg om in een awkward lachstuip te schieten.

4. Ze is er altijd voor je

‘Laat je me even weten wanneer je veilig thuis bent?’ Het is zo lief en fijn om te weten dat er iemand bezorgd is om je. Jouw vriendin is er altijd wanneer je haar nodig hebt. Niet alleen met zulke berichtjes – nee, je kan haar ook middenin de nacht bellen omdat je kapot gaat van liefdesverdriet. En dan is ze er altijd.

5. Ze weet altijd wanneer je iets nodig hebt

Speaking of… Er is er maar een die op zulke momenten langskomt met een enorme berg chocolade en ijs. Als je ziek bent komt ze een fruitmand droppen en als je door de stress van die deadline geen tijd hebt om eten te koken, komt zij met een healthy afhaalmaaltje langs!

6. Je kan je geheimen met haar delen

Jouw vriendin zal je nooit veroordelen over dingen die je gedaan hebt. Superfijn, want daardoor kan je al je geheimen met haar delen. Van die keer dat je doorbloedde tijdens dat sollicitatiegesprek tot die scharrel waar je eigenlijk niet aan gelinkt wilt worden. Zij weet alles! En jij ook van haar.

7. Ze heeft altijd goed advies

Of het nu gaat om mannen of om hoe je dat gesprek met je baas over salarisverhoging het beste kunt aanpakken: jouw BFF heeft altijd wel een portie goede raad klaarstaan. (Soms vraag jij je daadwerkelijk af hoe ze aan zoveel wijsheid komt, want ze weet altijd wat je moet doen!)

8. Ze laat je nooit in de steek

Of het nu gaat om samen Kerst vieren omdat je vriend het vlak daarvoor heeft uitgemaakt of om je haren vasthouden als je boven de wc hangt bij het stappen: jouw vriendin laat je nooit in de steek. Je kunt altijd op haar rekenen. Wat een topwijf.

9. Jullie kennen geen schaamte voor elkaar

Er is maar een persoon waar jij je lelijke selfies naartoe stuurt en dat is je BFF. Die gekke moedervlek op je bil? Tover je zo tevoorschijn in haar bijzijn. Bij je vriendin kun je altijd jezelf zijn. Niet alleen de beste versie van jezelf, maar dus ook die gekke, akward en lelijke versie.

10. Met haar deed je alles voor het eerst

Voor het eerst zonder ouders op vakantie. Voor het eerst stiekem een jointje gerookt. Voor het eerst liefdesverdriet. Met jouw BFF heb je zoveel dingen voor het eerst gedaan. Gelijk ook een goede reden om haar nooit meer kwijt te raken, want jullie koesteren zo ontzettend veel leuke en mooie herinneringen!

En misschien geldt dit niet voor alle BFF’s out there, maar grote kans dat jouw beste vriendin ook je sportmaatje is! Op vrijdagavond samen wijn drinken in de kroeg en op dinsdag met zijn tweeën knallen in het krachthonk of tijdens die groepsles: er is niks leuker dan al deze momenten delen met je best (fit) friend forever. We vinden het hartstikke leuk om jullie vriendschappen te zien! Stuur daarom jouw liefste, leukste of gekste foto naar shop@jogha.com of deel ze op Instagram met de hashtag #joghafriends. En eh, vergeet vooral niet je vriendin te bedanken voor wat een fantastisch mens ze is. :)

Zin om een workout te knallen met je BFFF? Probeer dan eens deze Dobbelsteen Duo workout! >

Vergeet niet naar Jogha.com te surfen voor de ongelofelijk toffe Valentijnsactie! Bij een besteding vanaf €50,- krijg je de supermooie gym bag (t.w.v. €29,95) helemaal gratis bij je bestelling. Gebruik de code 'JOGHAVALENTINE' bij het afrekenen!