Zo word jij de beste workout buddy

Fit & Training door roos-aduagyei

Alleen sporten kan enorm fijn zijn, maar het gaat allemaal nog nét iets makkelijker met een awesome BFFF (Best Fit Friend Forever) aan je zijde. Het kost wat tijd om elkaar goed aan te voelen, maar wanneer dat helemaal goed zit, zijn jullie on fire! Wil jij de beste workout buddy ever worden? Check dan onderstaande tips. En stuur ze zeker even door naar jouw allerliefste BFFF. 

work-out buddy

1. Zorg dat je op één lijn zit met je buddy

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer jij traint voor de Enercup en je vriendin het liefst urenlang cardio wil doen, gaat het niet werken. Jullie kunnen elkaar misschien mentaal motiveren, maar met een doel dat zo verschilt kan het best lastig zijn elkaar te blijven steunen. Het werkt een stuk makkelijker wanneer jullie met dezelfde motivatie naar de sportschool gaan. Zo kun je al je issues delen en kun je elkaar tips geven waar nodig.

work-out buddy

2. Zorg dat je er bent. Altijd én op tijd.

Je staat om 7 uur fris en fruitig naast je bed, doet je sportkleding aan en werkt een stevig ontbijtje naar binnen. Wanneer je om half acht voor de gym staat is je vriendin nergens te bekennen. Als je op Whatsapp kijkt zie je dat ze voor het laatst om 3:30 online is geweest. Great... Nu mag je jouw complete schema dus veranderen omdat alle oefeningen waar je haar bij nodig had niet door kunnen gaan. Super vervelende situatie dus. Ik ben er zeker van dat jij niet in zo'n situatie wilt zitten, dus zorg zelf ook gewoon dat je al-tijd op tijd bent wanneer je weet dat je work-out buddy dat ook is.

Wanneer je buddy niet zo gemotiveerd is als jij, kan dat flink gaan botsen. Wanneer je merkt dat je wat lakser wordt, probeer daar dan over te praten met elkaar. Niet op komen dagen is echt not done. 

work-out buddy

3. Weet wanneer je moet motiveren en wanneer niet

Het zal best wel eens voorkomen dat je vriendin er een mindere dag tussen heeft zitten. Dit is het perfecte moment om jezelf van je beste kant te laten zien. Tijd voor een motiverende pep-talk! Geef je vriendin een beetje van jouw energie en zorg dat jullie de work-out net zo hard killen als normaal. Zonder work-out buddy was ze misschien niet eens naar de gym gegaan, dus go you! 

Wanneer de situatie andersom is, en je vriendin nét iets te hard haar best doet, weet haar dan af te remmen. Jezelf overtrainen is enorm pijnlijk en dit gun je je work-out buddy natuurlijk niet. Dus als perfecte BFFF is het jouw taak om ervoor te zorgen dat je vriendin de perfecte balans weer terug kan vinden tussen genoeg rusten en genoeg sporten.

work-out buddy

4. Wees de beste coach aller tijden

Wanneer je weet dat je vriendin behoefte heeft aan een extreem schreeuwerige trainer: Wees die trainer dan. Zo niet: Houd dan gewoon je mond. Een van de beste dingen aan een work-out buddy hebben, is dat jullie elkaar perfect aanvoelen. Je kent elkaars sterktes en zwaktes en weet dus wanneer er wel een tandje bij kan. Deadlifts, squats en burpees kunnen flink lastig zijn, dus het is heel fijn wanneer je buddy meekijkt en zegt waar het beter kan.

work-out buddy

5. Doe je huiswerk

Een trainingsschema blijft natuurlijk niet voor eeuwig hetzelfde. Zo nu en dan nieuwe oefeningen toevoegen zorgt ervoor dat je body en mind genoeg geprikkeld worden en op die manier blijft het sporten leuk. Zorg er dus voor dat jij als work-out buddy ook regelmatig met nieuwe oefeningen komt. Je vriendin moet niet de enige zijn die altijd fanatiek op zoek is naar nieuwe work-outs. Kijk bijvoorbeeld op Youtube, Pinterest of neem een kijkje bij de work-out categorie op Fitgirlcode. Inspiration everywhere! 

Sport jij altijd samen met je work-out buddy? En voldoe jij aan deze 5 punten? Ik ben héél benieuwd :)