De 10 leukste couple workout oefeningen

Workout door fitgirlcode

Ik weet niet wat het is de afgelopen tijd, maar ik ben mijn motivatie kwijt. Echt volledig. Komt het door de blessure waar ik de afgelopen vier maanden mee rondloop of doordat mijn zomer net iets te leuk was en ik nu niet back on track kan komen? I dunno, maar het is echt fakking irritant. Gelukkig motiveert mijn maatje Anna mij wel heel erg en zorgt zij ervoor dat mijn workouts ineens veel leuker worden! Want let's be honest, samen met je BFFF is alles een stuk leuker!

Ik ben al meer dan een jaar lid van de sportschool en ging er vijf dagen per week met veel plezier naartoe en vond het nooit vervelend om alleen te sporten. Maar sinds ik aan het recoveren ben van mijn blessure (ja we weten het nu wel) is de lol er voor mij vanaf. Nu ben ik al blij als ik één keer in de week ga. Ik vind de sportschool stom, ik vind hardlopen stom, ik vind alles wat ik voorheen in mijn eentje deed gewoon stom. Anna is een tijdje geleden ook lid geworden van mijn sportschool en nu kunnen we gezellig saampjes sporten en lekker gek doen. Dus ben jij je motivatie stiekem ook een beetje kwijt? Met deze 10 couple oefeningen haal je samen het leukste uit je workout!

10 couple workout oefeningen

1. Over-under

Even de beentjes en armpjes aanpakken! Begin deze oefening door allebei je voeten op heupbreedte uit elkaar te plaatsen en met je rug tegen elkaar aan te staan. De één houdt hier een dumbbell boven het hoofd vast met beide handen, terwijl de ander de armen ook strekt, maar geen dumbbell vasthoudt.

squat-dumbell1

Maak nu allebei tegelijkertijd een squat. Zorg ervoor dat je billen op dezelfde hoogte blijven (ten opzichte van elkaar) en je knieën niet verder dan je tenen komen.

squat-dumbell2

Leun nu beiden naar voren. Persoon 1, met de dumbbell, geeft deze tussen de benen door aan haar BFFF. Ga nu allebei weer recht overeind staan en persoon 2 geeft de dumbbell boven het hoofd door aan persoon 1. Dit is één herhaling. Doe dit 15 keer en verander daarna van richting.

squat-dumbell3

En ja, we weten dat het er belachelijk uitziet, maar het is echt heel effectief ;)

2. Side plank pass

Ik vind planken awesome, Anna wat minder, maar deze oefening is echt goud. Ik voel echt instant spierpijn, yes kom maar op! Ga allebei op je zij liggen met je gezicht in dezelfde richting. Breng je heupen omhoog en leun op je rechter onderarm zodat je een side plank uitvoert. Strek allebei je linkerarm uit en draai je handpalm open naar voren. Degene die vooraan ligt, houdt in de linkerhand een dumbbell vast.

plank3

De persoon met de dumbbell brengt de heupen een beetje omhoog zodat de dumbbell onder het lichaam doorgegeven kan worden aan de ander. Pak de dumbell aan en breng je arm weer recht omhoog terwijl je in de side plank blijft staan (best een uitdaging).

sideplank1

Herhaal dit 20 keer en wissel daarna van kant, zodat de persoon achteraan nu vooraan begint. 
sideplank2

3. Squat hold & dips

Deze oefening kan je gewoon lekker op kantoor, thuis of buiten uitvoeren! Het enige wat je nodig hebt is een verhoging zoals een bankje of een stoel. Persoon 1 plaatst haar handen op de bank en persoon 2 pakt de benen vast en zakt in een squat hold positie.

dip-squat1

Degene die haar handen op het bankje heeft geplaatst (persoon 1) maakt dips (15 herhalingen) en persoon 2 blijft de gehele tijd in een squat hold positie. Daarna wissel je om. En geloof me, het ziet er makkelijker uit dan het is. Vooral voor degene die de dips maakt: good luck, you will need it!

dip-squat2

Vinden jullie de bovenstaande outfits ook zo leuk? Kijk dan op jogha.com voor de nieuwe Fearless collectie!
Anna draagt hier de Mint Racerback Bra en de Solid White Muscle Tee met de Colourful Leopard Long Tights. Vladana heeft de Freedom Rush Racerback Bra met Solid Black Muscle Tee en Freedom Rush Long Tights aan.

4. Double trouble

Vinden jullie het ook een heerlijk als je je buikspieren voelt branden? Wij wel in ieder geval! Met deze oefening pak je allebei tegelijk je buikspieren aan. Ga recht tegenover elkaar zitten en klem je benen in elkaar voor meer houvast. Strek beiden je armen naar voren terwijl de een dumbbells in haar hand vasthoudt.

abs-dumbell1

Doe tegelijkertijd een sit-up. Strek helemaal naar achter en breng je armen langs je hoofd naar de grond. Kom daarna langzaam weer op naar boven. Ook al heb je de dumbbell niet vast, maak je wel een sit-up.

abs-dumbell2

De één geeft de dumbbell over aan de ander wanneer zij omhoog komt. Herhaal dit allebei 20 keer. In totaal maak je dus 40 sit ups, 20 met dumbbell en 20 zonder. Voel je die spiertjes al lekker branden?

5. Leg throw-down

Deze oefening deden Anna en ik al af en toe in de gym dus die moesten we erbij hebben! Persoon 1 staat recht overeind en persoon 2 ligt op haar rug op de grond. De persoon op de grond houdt de enkels vast van degene die staat. Breng je benen langzaam omhoog.

throw-abs1

De persoon die rechtop staat geeft een zachte duw tegen de voeten zodat deze richting de grond toe bewegen. Net voordat je voeten de grond raken, breng je deze weer omhoog. Herhaal dit twintig keer en wissel daarna om.

throw-abs2

Anna heeft hier de Solid White Muscle Tee omgeruild voor de Onyx Racerback Top. Deze is ook te vinden op de Jogha webshop.

6. Bodyweight Squat

Samen je billen en benen trainen met de bodyweight squat, yes yes squat away! Ga tegenover elkaar staan met je armen gestrekt en je benen op heupbreedte.

holding-squat1

Houd elkaar stevig vast en squat tegelijkertijd naar beneden. Houd een paar seconden vast en keer dan terug naar de startpositie. Herhaal dit 15 keer of totdat je het goed voelt branden.

holding-squat2

Deze kleurrijke outfits maken het een stuk leuker om de bovenstaande oefening uit te voeren!
Anna heeft hier de Onyx Racerback Bra met de Solid White Muscle Tee en Ibiza Long Tights aan. Vladana draagt hier de Salmon Sports Bra met de Salmon Muscle Tee en de Limitless Long Tights.

6. Partner Twist

We gaan de obliques en abs weer aanpakken ladies! Ga allebei op je knieën zitten met de ruggen naar elkaar en kijk recht vooruit. Eentje houdt een kettlebell in haar handen terwijl de ander de armen langs het lichaam laat hangen.

rotate-abs1

Draai beiden langzaam naar dezelfde kant toe en geef de kettlebell door aan de ander. Draai daarna naar de andere kant en geef de kettlebell weer door.  Blijf dit ongeveer een minuut dezelfde kant op volhouden en verander daarna van richting. En bij deze oefening mag je ook gewoon lachen hoor! ;)

rotate-abs

7. Reach-and-Touch Plank

We gaan weer lekker planken. Neem een plank positie recht tegenover elkaar aan en houd je ellebogen goed onder je schouders.

planktaps-1

Gebruik je buikspieren om in de plank positie te blijven en reik vooruit met je rechter hand en geef elkaar een high-five! Herhaal dit met je linker hand en breng daarna het lichaam weer langzaam naar beneden. Herhaal dit 15 keer en plof daarna lekker neer (het is best pittig)!

planktaps-2

9. Split Lunge

En dan gaan we toch nog even de benen aanpakken! We zijn er bijna hoor...  Ga tegenover elkaar staan en houd elkaars arm vast. Buig je benen langzaam in een lunge positie waarbij de rechter dij paralel aan de vloer blijft.

lunge2

Houd dit 10 seconden vast en keer daarna langzaam terug naar de startpositie. Herhaal deze beweging 15 keer en verander daarna van been.

lunge-1

10.  Wheelbarrow-squat

Deze vond ik echt heeel zwaar, mi gado. Ga in een kruiwagen positie staan waarbij je je handen recht onder je schouder plaatst. De ander staat rechtop en houdt degene in kruiwagen positie vast bij de enkels.

push-up1
De persoon in de kruiwagen positie maakt een push up (probeer maar weer eens omhoog te komen) en de ander maakt tegelijkertijd een squat. Herhaal dit 5-7 keer en verander daarna van plek.

push-up2

Oke, wij zijn allebei bekaf en mogen nog de gehele dag lekker stinkend verder werken op #FITGIRLCODE HQ, maar it was worth it! Gaan jij en je BFFF het ook uitproberen? Jullie krijgen er geen spijt van! Enne P.S., vond je de outfits leuk? Deze kan je allemaal vinden op www.jogha.com ♥