4 haartips voor meer volume zonder styling tools

Lifestyle & Tips door chrismuru

Veel van ons benutten de lockdown om onze lokken wat rust te geven en de styling tools even links te laten liggen. Dat is een goed idee, want net als je huid heeft ook je haar af en toe behoefte aan een break. Maar als je van nature stijl haar hebt, kan het zijn dat je haar er ‘plat’ uitziet. Gelukkig heb je geen styling tools nodig om je haar meer leven en volume te geven. Lees verder voor 4 haartips voor meer volume zonder styling tools!

4 haartips voor meer volume zonder styling tools

#1. Probeer een scrub voor je hoofdhuid

Volumineus, glanzend haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Probeer daarom eens een speciale scrub voor je hoofdhuid, zoals de Caffeinated Scalp Scrub van Frank Body. Deze natuurlijke scrub verwijdert de restjes shampoo, conditioner, hardnekkig vuil en oliën en geven je lokken instant volume vanaf de haarwortels!

#2. Check je shampoo

Nu we het toch over shampoo-restjes hebben... werp eens een kritische blik op je shampoo! Sulfaatvrije shampoos zijn aan te raden als je gekleurd haar hebt, maar geven niet per definitie meer volume. Kijk daarom eens of je favoriete shampoomerk wellicht een variant met volume-boost heeft.

#3. Kies voor lichtgewicht haarproducten

Voor glanzend en pluisvrij haar is het belangrijk om je lokken goed te hydrateren. Maar sommige leave-in conditioners kunnen, net als bepaalde glanssprays en ultra-hydraterende argan oliën, je haar wel verzwaren. En dan kun je last krijgen van ‘plat’ haar. Kies daarom bij voorkeur voor haarproducten die wel hydrateren, maar je haar niet verzwaren.

#4. Probeer ‘hair plopping’

‘Hair plopping’ is een techniek waarbij je je natte haren in een T-shirt wikkelt en het bovenop je hoofd vastmaakt zodat het kan drogen. Hierdoor creëer je een lift-effect bij de haarwortels. Vergelijkbaar met wanneer je je haren ondersteboven droog föhnt, alleen gaat het iets minder snel. En als je de wikkeltechniek een beetje in de vingers krijgt, kun je behalve meer volume ook nog eens mooie beach waves creëren. Win-win!