Kennen jullie ook zo’n vriend of vriendin die alles kan eten wat los en vast zit, zonder aan te komen? Terwijl jij het gevoel hebt dat je al dik wordt als je alleen al naar een chocoladereep kijkt. Ik ken ook zo’n persoon – en wat het nog een stukje moeilijker maakt – ik woon er ook mee samen: mijn vriend. Hij moet aankomen en ik wil juist fitter en slanker worden. Een flinke challenge, dus. Afgelopen maanden hebben we de balans gevonden en zijn we in 4 stappen van elkaars irritatie naar motivatie gegaan!

1. Het probleem erkennen

Toen we elkaar net leerden kennen, vond ik mezelf dik en was ik onzeker. Ik was niet dik: ik had een normaal figuur met rondingen, maar de onzekerheid overwon het van mijn gezonde verstand. Hij was te dun, zoveel dat het hem belemmerde in zijn opleiding en dromen. Beiden ongelukkig en uit balans, er moesten dingen veranderen voor ons allebei. En zo gingen we individueel de strijd aan.

2. In en uit balans

Ik vond al snel een weg in mijn fitte leefstijl, maar telkens als we samen waren en hij zich volstopte met eten, deed ik dat ook. Wanneer hij bij mij was en een gezonde ‘slanke’ maaltijd kreeg, was hij weer uit balans. We hadden beiden zo’n ander voedingspatroon dat samen eten nauwelijks te doen was. Moesten we dan elke keer apart gaan koken? Er moest toch een andere oplossing zijn?

3. Hetzelfde maar dan anders

Na veel irritaties en mislukte pogingen kwam daar ineens het moment waarop ik me realiseerde dat het helemaal niet moeilijk hoefde te zijn. Als ik bijvoorbeeld bananenpannenkoekjes bakte, topte ik die van mij met magere kwark en die van hem met nutella en hagelslag. Een kleine verandering, maar we konden ineens samen eten! En zo ontstond er een patroon; hij pasta en ik courgetti, ik een schaaltje Griekse yoghurt en hij een bak volle kwark. Ineens was de balans gevonden.

4. Elkaars motivatie

Ik zorg dat hij meer en goed eet en hij wijst me erop als ik weer de vriezer op zoek voor een bak ijs.  We duiken af en toe samen de sportschool in en motiveren elkaar in onze weg naar de fitste versie van onszelf. We zijn er nog niet, meer we zijn al een stuk verder dan toen we begonnen. Natuurlijk vlieg ik nog weleens uit de bocht. Maar als ik dan een zak chips leeg eet, doe ik dat samen met hem op de bank en op dat moment doe ik niets liever dan dat.

Herkennen jullie je hierin Fit Girls? En hoe gaan jullie om met dit soort momenten, we kunnen vast iets van elkaar leren!

Sporten met je lover is hartstikke leuk! Waarom? Roos zette 9 keigoede redenen op een rij >

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.