De reactie was altijd te voorspellen: “In de tuin of echt als sport?”, als ik vertelde dat ik aan trampolinespringen deed. Trampolinespringen is als sport nog redelijk onbekend. En dat is ontzettend jammer, want het is niet alleen ontzettend leuk, het zorgt ook nog eens voor een killer body! Als ex-springer met 12 jaar ervaring, heb ik 4 redenen op een rijtje gezet waarom je trampolinespringen dus echt moet proberen.

1. I BELIEVE I CAN FLY

Met trampolinespringen vlieg je als een veertje door de lucht. Voor een paar seconden voel je je helemaal vrij en kan zelfs de zwaartekracht je niet weerhouden. Het geeft een gevoel van vrijheid en onverslaanbaarheid. En ja, je voelt je ook supercool als je de mooiste trucs kan uitvoeren.

2. HOT TOPIC

Omdat de sport nog zo onbekend is, zijn mensen altijd superenthousiast als ze horen dat je trampoline springt. Op feestjes ben jij dus hèt middelpunt van belangstelling en wil iedereen horen hoeveel salto’s je al achter elkaar kan, of je het niet eng vindt, en als er een trampoline in de achtertuin staat, wordt je natuurlijk gevraagd om een showtje te geven.

3. GIERENDE ADRENALINE

Er wordt vaak gevraagd of het niet eng is, dat vliegen. En ja, soms is dat het ook wel. Als springer ben je je er goed van bewust wat er allemaal kan gebeuren als iets fout kan gaan. Gelukkig, met goede training, begeleiding en concentratie is dit zelden het geval. Maar toch, als je een bepaalde truc voor het eerst uitvoert voel je de adrenaline door je lichaam gieren en geeft dit een triomfantelijk gevoel.

4. KILLER BODY

Als je springt, gebruik je natuurlijk je beenspieren voortdurend. Maar niet alleen je beenspieren worden getriggerd met trampolinespringen; ook je buik, rug en armen zijn superbelangrijk. Om sprongen in te zetten moet je namelijk je hele lichaam meewerken om dit zo mooi mogelijk te doen. Daarnaast moet elke landing worden opgevangen door je lichaam, wat een samenwerking is van je buik-, rug- en beenspieren. Door trampoline te springen bereik je body goals zo!

En nog het allerbeste? Of je nou een fanatieke tuinspringer bent of nog nooit op een trampoline hebt gestaan, iedereen kan het! Redenen genoeg dus om fit te worden met trampolinespringen.

Jumping fitness al wel eens geprobeerd? Myrthe probeerde deze te gekke workout op een trampoline en vertelt je er alles over! >

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.