Auch. Zo’n brazilian wax is reuze handig (wekenlang een zacht huidje!), maar het waxen zelf én de dagen erna kunnen best pijnlijk zijn. Wist je dat sowieso 70%  van de vrouwen in NL irritatie ervaart na het ontharen van haar V-zone? Daarom: onze tips om je huid sneller te laten herstellen.

Voor wie het nog nooit heeft gedaan, is het echt een aanrader. Je moet even een half uurtje op je tanden bijten (tip: neem een half uur van tevoren een paracetamol), maar dan hoef je ook echt enkele weken niet om te kijken naar haartjes. Het enige nadeel is de pijn en dat brandende gevoel wat je de dagen erna nog kunt hebben. Gelukkig zijn er voor dat laatste probleem een hele hoop oplossingen, dus volg de tips uit dit lijstje en geniet van je perzikzachte huidje!

1. Smeer een verzorgende crème

Behandel je net gewaxte huid met een verzorgende crème, het liefst twee keer per dag. Je kunt bij de drogist verschillende voedende smeersels halen, maar vaak verkoopt de salon ook wel crèmes speciaal voor dat gevoelige huidje dat je nu hebt. Let op dat hier geen minerale oliën in zitten, want dat verstopt juist weer je huid en dat wil je niet hebben na een waxbeurt.

2. Kies katoenen ondergoed

Zorg ervoor dat je huid kan ademen. Synthetisch ondergoed laat totaal geen lucht door, waardoor het in je onderbroek gaat zitten broeien en je huid minder snel kan herstellen. Niet echt waar je op zit te wachten, denk ik. Skinny jeans zijn ook echt een no go, je huid heeft ruimte nodig om te ademen en hoe strakker je kleding is, hoe meer wrijving. Niet doen!

3. Gebruik DailyFresh inlegkruisjes

Inlegkruisjes? Ja, echt! De DailyFresh inlegkruisjes van Libresse zijn precies wat je op zo’n moment nodig hebt: ze zijn namelijk 5x meer ademend dan andere hygiëneproducten. Door de toevoeging van natuurlijk melkzuur wordt je pH-waarde op natuurlijke wijze laag (en dus gezond!) gehouden. Geen gekke parfums, maar gewoon 100% natuur. En dit alles in het vertrouwde CurveFit model, waardoor je het zo min mogelijk voelt zitten. Zelf het gratis uitproberen? Geen probleem. Vraag hier jouw gratis proefpakketje aan, no strings attached 🙂

4. Sla je training een keertje over

Hoe graag je ook direct weer alles zou doen wat er normaal op deze dag op de planning zou staan, moet je sommige dingen echt even verzetten naar een paar dagen later. Dat betekent dus: geen sauna, zonnebank of heet bad. Maar ook geen training. Je huid heeft even tijd nodig en kan het dus niet gebruiken als er flink gezweet wordt.

Wat is jouw perfecte tip tegen die brandende huid na een brazilian wax? Vertel het ons in de comments!

Recommended Posts

2 Comments

  1. Als je nog dagen lang last hebt van branderig gevoel en/of pijn zal je naar een andere salon moeten want dan gaat er iets niet goed 😉 Wat gevoeligheid is normaal maar als het zo lang nog pijnlijk en geïrriteerd is klopt er iets niet.

    Verder: scrub van te voren!

  2. Ik heb nooit last. Ik ga altijd naar Zeina in Almere. Zij doet aan brownsugaring. Enige wat ik tussentijds doe is insmeren met olijfolie en scrubben tijdens douchen. Brownsugaring is met koude wax en daardoor veel minder pijnlijk. Alsof je een pleister aftrekt. Aanrader voor iedereen.


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.